Blog de les receptes recollides per Salvi Jacomet, hereu de Cal Calciner de Roses.

dimarts, 11 de març del 2014

Arròs de galeres



Ingredients (per a 3 persones)

6 galeres grosses.
300 g. d’arròs carnaroli o bomba.
1 ceba de Figueres mitjana.
1 tomàquet mitjanet.
¼ de pebrot vermell
½  pebrot vert italià.
½  cabeça d’alls.
uns brins de safrà.
Pebre vermell de La Vera
julivert abundant
oli d’oliva verge.
sal i pebre.

Elaboració.

Esbandim les galeres.
Pelem el alls i els tallem a rodanxes fines.
Pelem la ceba i la tallem a trossets petits,,
Posem oli a la cassola i quan és calent, hi fregim una mica les galeres  i les reservem.
En la mateixa cassola  afegim les les rodanxes d’all. Quan comencen a agafar color hi afegim la ceba, i deixem que es sofregeixi a poc a poc, sense que es cremi.
Mentre està sofregint hi afegim els pebrots tallats a daus petits.
A continuació hi afegim la tomata pelada i picadeta. Quan la tomata està sofregida hi afegim els brins de safrà i el pebre vermell.
Quan tenim el sofregit fet hi afegim les galeres.
Hi donem un parell de tombs i hi afegim l’arròs i ho remenen perquè s’impregni del sofregit. Aboquem l’aigua bullent a la cassola i ho remenen. (Dos volums d’aigua per cada volum d’arròs)
L’arròs ha de bullir 5 minuts a foc fort i 10 minuts a foc mitjà.
Quan falten cinc minuts per acabar de coure i afegim abundat julivert picat.
El tastem i rectifiquem de sal.
Un cop cuit l’arròs, el tapem amb paper d’alumini i el deixem reposar cinc minuts més.

Vins:  Mareny, 11. Blanc. Espelt Viticultors. D.O. Empordà. (6,65 €)
           Jose Pariente, 10. Blanc. Verdejo. D.O. Rueda. (14,00 €)
           Belondrade y Lurton, 10. Blanc. Verdejo. D.O. Rueda. (23,00 €)
           Jean Leon Petit Chardonnay, 11. Blanc. D.O. Penedès. (11,00 €)

3 comentaris:

  1. Ha de tenir molt bon gust, aquest arrosset!!

    ResponElimina
  2. Aquest arròs te un aspecte boníssim.... amb le sgaleres i tot

    ResponElimina
  3. Ai! les galeres és altre aliment que se'ha anat en orris.
    Tindré que deixar de visitar aquesta pàgina...

    ResponElimina