Ingredients (per a 3 persones)
6 galeres grosses.
300 g. d’arròs carnaroli o bomba.
1 ceba de Figueres mitjana.
1 tomàquet mitjanet.
¼ de pebrot vermell
½
pebrot vert italià.
½
cabeça d’alls.
uns brins de safrà.
Pebre vermell de La Vera
julivert abundant
oli d’oliva verge.
sal i pebre.
Elaboració.
Esbandim les galeres.
Pelem el alls i els tallem a rodanxes fines.
Pelem la ceba i la tallem a trossets petits,,
Posem oli a la cassola i quan és calent, hi
fregim una mica les galeres i les
reservem.
En la mateixa cassola afegim les les rodanxes d’all. Quan comencen
a agafar color hi afegim la ceba, i deixem que es sofregeixi a poc a poc, sense
que es cremi.
Mentre està sofregint hi afegim els pebrots
tallats a daus petits.
A continuació hi afegim la tomata pelada i
picadeta. Quan la tomata està sofregida hi afegim els brins de safrà i el pebre
vermell.
Quan tenim el sofregit fet hi afegim les
galeres.
Hi donem un parell de tombs i hi afegim
l’arròs i ho remenen perquè s’impregni del sofregit. Aboquem l’aigua bullent a
la cassola i ho remenen. (Dos volums d’aigua per cada volum d’arròs)
L’arròs ha de bullir 5 minuts a foc fort i 10
minuts a foc mitjà.
Quan falten cinc minuts per acabar de coure i
afegim abundat julivert picat.
El tastem i rectifiquem de sal.
Un cop cuit l’arròs, el tapem amb paper
d’alumini i el deixem reposar cinc minuts més.
Vins:
Mareny, 11. Blanc. Espelt Viticultors. D.O. Empordà. (6,65 €)
Jose Pariente, 10. Blanc. Verdejo. D.O. Rueda. (14,00 €)
Belondrade y Lurton, 10. Blanc.
Verdejo. D.O. Rueda. (23,00 €)
Jean Leon Petit Chardonnay, 11. Blanc. D.O. Penedès. (11,00 €)
Jean Leon Petit Chardonnay, 11. Blanc. D.O. Penedès. (11,00 €)
Ha de tenir molt bon gust, aquest arrosset!!
ResponEliminaAquest arròs te un aspecte boníssim.... amb le sgaleres i tot
ResponEliminaAi! les galeres és altre aliment que se'ha anat en orris.
ResponEliminaTindré que deixar de visitar aquesta pàgina...