Ell la fa amb kokotxes de lluç, jo l'he feta amb kocotxes de bacallà. He trobat la recepta al 3r volum de "Las recetas de Carvalho de Manuel Vázquez Montalbán.
Igredients per a quatre persones.
1/2 kg de kokotxes de bacallà ;
1/2 kg de kokotxes de bacallà ;
300 g d'arròs bomba.;
2 grans d'all;
1 pebrot verd;
julivert picat abundant;
oli;
brou de verdures o de peix.
Es posen les kokotxes a dessalar 48 hores en una olla d'aigua a la nevera...
Es fregeixen les kokotxes en l'oli disposat a la cassola, després d'haver tret les espines, el tel negre i la gelatina.
Es fregeixen les kokotxes en l'oli disposat a la cassola, després d'haver tret les espines, el tel negre i la gelatina.
S'aparten, i en l'oli deixat es fregeix el
pebrot i els alls ben picats, i s'hi ofega l'arròs.
Cobrir amb el brou i coure a foc fort
durant quinze minuts.
Se li afegeixen les kokotxes, el picat de
julivert i s'acaba de coure cinc minuts.
Aquest arròs ha de reposar cinc minuts tapat.
Aquest arròs ha de reposar cinc minuts tapat.
Vins: Waltraud, 2007. Blanc. Bodega Miguel Torres, S.A. D.O. Penedès (De 10 a 19,90 €)
Torres Viña Esmeralda. 2011. Blanc. Bodega:
Miguel Torres, S.A. D.O. Catalunya. (De
5 a 9,90 €)
El carvallho sempre té cops amagats. Com a bon vivant i sibarita... molt bo, Salvi!
ResponElimina