Blog de les receptes recollides per Salvi Jacomet, hereu de Cal Calciner de Roses.

diumenge, 14 d’abril del 2013

Arròs de bacallà de l’àvia Antònia..








Aquesta recepta la vaig aprendre de la meva àvia Antònia que va anar molts anys a servir a les cases dels senyors.

Ingredients (per a 4 persones)

400 g. de bacallà salat prim.
350 g. d’arròs carnaroli, bomba o rodó perlat del Pals..
3 carxofes.
1 ceba de Figueres mitjana.
2 tomàquets mitjanets.
1 pebrot vermell.
1 pebrot verd.
4 grans d’alls.
uns brins de safrà.
una culleradeta de pebre vermell dolç.
julivert abundant
oli d’oliva verge.
sal i pebre.

Elaboració.

Poseu el ballallà salat en una planxa per socarrimar-lo. Un cop socarrimat l’esqueixeu i el poseu a remullar amb aigua calenta... Cada 10 minuts li canvieu l’aigua.. (ha d'estar mitja hora en remull)
Peleu el alls i els talleu a rodanxes fines.
Peleu la ceba i la talleu a trossets petits,
Poseu oli a la cassola i quan és calent, hi afegiu les rodanxes d’all. Quan comencen a agafar color hi afegiu la ceba, i deixeu que es sofregeixi a poc a poc, sense que es cremi.
Talleu els pebrots a quadradets petits i els afegiu al sofregit. Sofregiu una estoneta. 
A continuació hi afegiu els tomàquets pelats  i picadets i una mica de farigola per matar l’acidesa.
Quan la tomata està sofregida hi afegiu els brins de safrà i el pebre vermell..
Quan teniu el sofregit fet, hi afegiu els talls de bacallà que teniu en remull.
Netegeu les carxofes, les talleu a octaus i les afegiu a la cassola.
Hi afegiu l’arròs i ho remeneu una mica tot plegat..
A continuació hi poseu l’aigua bullent.
L’arròs ha de bullir 10 minuts a foc fort i 3 minuts a foc mitjà.
No cal que hi poseu sal ja que el bacallà en porta.
Quan falten cinc minuts per acabar de coure hi afegiu abundant julivert picat.
Tasteu i rectifiqueu de sal.
Un cop cuit l’arròs, el tapeu amb paper d’alumini i el deixu reposar cinc minuts més. 

Vins. Serrasagué Rosat-T, 11. Rosat. Celler Marià Pagès. (4,00 €)
         Hiriart, 11. Rosat. Agrícola Cigaleña. D.O. Cigales. (5,50 €)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada