Blog de les receptes recollides per Salvi Jacomet, hereu de Cal Calciner de Roses.

dimarts, 23 d’abril del 2013

La Paella D.O. Barceloneta



Recepta del restaurant Suquet de l'Almirall de la Barceloneta.
Al Suquet de l'Almirall serveixen aquestes  paelles numerades,

Ingredients per a 4 persones:

300 g d'arròs tipus badia
2 l de brou de marisc
500 g de sípia
1 calamar fresc.
la melsa de la sípia
16 musclos de roca
4 escamarlans
4 gambes de la Barceloneta
uns trossos de peix (rap, nero, congre ...)
1 ceba de Figueres petita
½ pebrot verd
¼ pebrot vermell
2 branques d'estragó fresc
1 nyora
una picada d'all i julivert
sal
llimona

Preparació:

Aromatitzar el brou de marisc amb l'estragó. Es pot afegir al principi, en fer la bresa de verdures, o, si ja està fet, només cal infusionar les fulles una estona mentre el brou bull en una olla. En aquest cas, afegir també una nyora.
Tallar la sípia i el calamar a daus petits. Reservar la melsa.
Peleu les gambes i els escamarlans conservant els caps pel brou de marisc.
En una paella d’arròs on s'haurà tirat un raig generós d'oli d'oliva, saltar lleugerament les gambes i els escamarlans fins que quedin daurades, no cuinades del tot. Reservar.
En el mateix oli, obrir els musclos. Reservar.
A continuació, saltar els tacs de sípia i calamar fins que quedin daurats i reservar.
Afegir una mica d'oli a la paella i sofregir la ceba tallada molt petita fins que quedi daurada.
A continuació, afegir el pebrot verd i vermell, també tallats molt petits.
Quan el sofregit estigui ben fet, afegir la sípia saltada i la melsa, i deixar cuinar tot a foc suau uns quinze minuts, fins que s'aconsegueixi un sofregit harmoniós.
Afegir l'arròs i sofregir lleugerament dins el conjunt.
Ràpidament, afegir el brou de marisc i salar lleugerament. A continuació, tirar la picada d'all i julivert i els trossos de peix, i deixar coure a foc viu uns dotze minuts.
En aquest punt, la cocció es pot seguir al forn o al foc. Si escolliu acabar el plat al forn, haureu tenir prèviament escalfat a uns 190 º C. Deixar que l'arròs es cogui durant uns 5 minuts més. Escalfar el marisc també al forn i repartiu-lo per sobre de la paella.
Si preferiu acabar la paella al foc, passats els dotze minuts distribuir el marisc i els musclos per sobre de la paella perquè el vapor final els escalfi, sense por que es passin de cocció. Deixar cuinar un parell de minuts més i servir.

Vins: Hiriart Lágrima, 11, Rosat. Bodegas Hiriart. (6,00 €) 
         Jean-Claude Boisset , 08. Bourgogne Chardonnay (15,00 €) 
         Gran Claustro, 08. Cava. Castell de Peralada. (16,00 €) 
         Edetana, 09. Negre. Edetària. (12,00 €)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada