Blog de les receptes recollides per Salvi Jacomet, hereu de Cal Calciner de Roses.

diumenge, 7 d’abril del 2013

Spaghetti a la Carbonara.



Moltes de les receptes que conec d'aquest plat usen crema. He après a fer-la sense crema i ho prefereixo: penso que la pasta calenta és suficient.

Ingredients.

500 g de pasta seca.
30 g de mantega
30 ml (2 cullerades soperes) d'oli d'oliva extra verge
125 g de cansalada tallada en tires de 6 mm d'ample
90 ml (6 cullerades soperes) de vi blanc sec
4 rovells d'ou
3 cullerades soperes de formatge parmesà ratllat
1 cullerada sopera de formatge pecorino romà ratllat
1 cullerada sopera de julivert de fulla plana ben picat
2 fulles de llorer
sal i pebre negre acabat de moldre

Preparació.

Col·locar 4 litres d'aigua en una olla gran a foc fort amb una cullerada d'oli, la sal i el llorer.
Posar la mantega i oli d'oliva en una petita paella a foc entre moderat i fort. Quan la mantega s'hagi fos, afegir la cansalada i cuinar fins que estigui daurada però no torrada. Abocar el vi blanc i seguir cuinant fins que s'hagi reduït a la meitat. Retirar del foc i posar a un costat.
Quan l'aigua per la pasta estigui bullint, i la salsa fora del foc, afegir la pasta tota d'una vegada, remenant fins que estigui submergida del tot.
En una font per barrejar (prou gran com perquè hi càpiga la pasta), batre lleugerament els rovells amb els dos tipus de formatge ratllat, el julivert, una mica de sal i pebre molt..
Quan la pasta estigui cuita al “dente”, tornar a posar la paella amb la cansalada a foc fort. Colar la pasta i afegir al recipient que conté els rovells i el formatge. Barrejar fins que la pasta estigui ben impregnada amb la barreja d'ou i formatge i afegir la cansalada calenta.
Barrejar tot i servir immediatament.

Vins: 
Morlanda Blanc, 11. Blanc. Viticultors del Priorat. (11,50 €)

           Amaren, 10. Blanc. Bodegas Amaren.  D.O. Rioja. (13,00 €)
           Guigal Cotes du Rhone Blanc, 2011. (17,00 €)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada