Moltes de les receptes que conec d'aquest plat
usen crema. He après a fer-la sense crema i ho prefereixo: penso que la pasta
calenta és suficient.
Ingredients.
500 g de pasta seca.
30 g de mantega
30 ml (2 cullerades soperes) d'oli d'oliva
extra verge
125 g de cansalada tallada en tires de 6 mm
d'ample
90 ml (6 cullerades soperes) de vi blanc sec
4 rovells d'ou
3 cullerades soperes de formatge parmesà
ratllat
1 cullerada sopera de formatge pecorino romà
ratllat
1 cullerada sopera de julivert de fulla plana
ben picat
2 fulles de llorer
sal i pebre negre acabat de moldre
Preparació.
Col·locar 4 litres d'aigua en una olla gran a
foc fort amb una cullerada d'oli, la sal i el llorer.
Posar la mantega i oli d'oliva en una petita
paella a foc entre moderat i fort. Quan la mantega s'hagi fos, afegir la
cansalada i cuinar fins que estigui daurada però no torrada. Abocar el vi blanc
i seguir cuinant fins que s'hagi reduït a la meitat. Retirar del foc i posar a
un costat.
Quan l'aigua per la pasta estigui bullint, i
la salsa fora del foc, afegir la pasta tota d'una vegada, remenant fins que
estigui submergida del tot.
En una font per barrejar (prou gran com perquè
hi càpiga la pasta), batre lleugerament els rovells amb els dos tipus de
formatge ratllat, el julivert, una mica de sal i pebre molt..
Quan la pasta estigui cuita al “dente”, tornar
a posar la paella amb la cansalada a foc fort. Colar la pasta i afegir al
recipient que conté els rovells i el formatge. Barrejar fins que la pasta
estigui ben impregnada amb la barreja d'ou i formatge i afegir la cansalada
calenta.
Barrejar tot i servir immediatament.
Vins: Morlanda Blanc, 11. Blanc. Viticultors del Priorat. (11,50 €)
Amaren, 10. Blanc. Bodegas Amaren. D.O. Rioja. (13,00 €)
Vins: Morlanda Blanc, 11. Blanc. Viticultors del Priorat. (11,50 €)
Amaren, 10. Blanc. Bodegas Amaren. D.O. Rioja. (13,00 €)
Guigal Cotes du Rhone Blanc, 2011. (17,00 €)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada