Blog de les receptes recollides per Salvi Jacomet, hereu de Cal Calciner de Roses.

dimarts, 10 de desembre del 2013

Arròs de conill amb múrgoles seques.




Ingredients per a 2 persones.

200 g d’arròs bomba o perlat de Pals
¼ de conill
50 g. de múrgoles seques
1 ceba  mitjana
1 tomàquet madur
2 grans d’ all
julivert
oli
sal

Elaboració.

Poseu les múrgoles -les en remull unes hores abans de fer el plat. No llenceu l’aigua, que us servirà per afegir a l’arròs.
En una cassola  amb oli hi feu sofregir el conill tallat a trossos petits i els reserveu.
En el mateix oli hi afegiu la ceba capolada. Saleu. Deixeu-la rossejar i caramel·litzar bé. Un cop tot sofregit hi afegiu el tomàquet pelat i capolat, sense peles ni llavors. Deixeu-ho confitar bé, afegint-hi l’all  i el julivert trinxat i sal. Hi tireu el conill i les múrgoles i hi féu donar un tomb.
Poseu l’arròs i l’aigua calenta i ho feu coure uns 15 minuts a foc fort.  
Al cap de cinc minuts de coure hi afegiu una picada feta amb ametlles, un gra d’all, julivert, safrà, i un tros del fetge del conill deixatada amb una mica de suc de la cassola.
Un cop cuit, rectifiqueu de sal,  tapeu-lo uns cinc minuts i serviu.

Vins: Vinya Escudé Merlot Rosat, 10. D.O. Penedés. (7,00 €)
          Pétalos del Bierzo, 11. Negre. Herederos  J. Palacios. D.O Bierzo. (13,50 €)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada