Blog de les receptes recollides per Salvi Jacomet, hereu de Cal Calciner de Roses.

dimecres, 11 de desembre del 2013

Calamars a la romana






M'ha costat anys trobar-la, però finalmet he trobat la fòmula màgica dels calamars a la romana.  Me l'ha ensenyada el meu bon amic Sito Manzano, cuiner del Restaurant Nu de Girona.

Ingredients.

1 calamar de  
¾ de kg.
30 cl. de cervesa,
250 gr.  de farina
2 ous.
1 culleradeta de sal.
oli d'oliva de 0,4 º

Elaboració:

Netegem el calamar,  el tallem a rodanxes fines i les posem damunt de paper de cuina perquè s’assequin.  Reservem els caps les potes i les aletes per cuinar un altre plat.
Confeccionarem la massa a partir de barrejar la cervesa, la farina,  els ous i la sal. Un cop ben barrejats tots els ingredients, deixarem fermentar a temperatura ambient durant mitja hora aproximadament.
Enfarinem els  calamars i els arrebossem en aquesta massa.
Els fregim en una fregidora amb oli abundant a 180 ºC.
Es poden acompanyar amb maionesa.


Vins: Sinols, 11. Rosat. Empordàlia. D.O. Empordà. (4,15 €) 
         Veranza, 11. Rosat. Nuviana. V.T. Valle del Cinca. (4,00 €)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada