M'ha costat anys trobar-la, però finalmet he trobat la fòmula màgica dels calamars a la romana. Me l'ha ensenyada el meu bon amic Sito Manzano, cuiner del Restaurant Nu de Girona.
Ingredients.
1 calamar de ¾ de kg.
30 cl. de cervesa,
250 gr.
de farina
2 ous.
1 culleradeta de sal.
oli d'oliva de 0,4 º
1 culleradeta de sal.
oli d'oliva de 0,4 º
Elaboració:
Netegem el calamar, el tallem a rodanxes fines i les posem damunt de paper de cuina perquè s’assequin. Reservem els caps les potes i les aletes per cuinar un altre plat.
Netegem el calamar, el tallem a rodanxes fines i les posem damunt de paper de cuina perquè s’assequin. Reservem els caps les potes i les aletes per cuinar un altre plat.
Confeccionarem la massa a partir de barrejar la cervesa, la farina, els ous i la sal. Un cop ben barrejats tots
els ingredients, deixarem fermentar a temperatura ambient durant mitja hora
aproximadament.
Enfarinem els calamars i els arrebossem en aquesta massa.
Els fregim en una fregidora amb oli abundant a 180 ºC.
Es poden acompanyar amb maionesa.
Vins: Sinols, 11. Rosat. Empordàlia. D.O. Empordà. (4,15 €)
Veranza, 11. Rosat. Nuviana. V.T. Valle del Cinca. (4,00 €)
Enfarinem els calamars i els arrebossem en aquesta massa.
Els fregim en una fregidora amb oli abundant a 180 ºC.
Es poden acompanyar amb maionesa.
Vins: Sinols, 11. Rosat. Empordàlia. D.O. Empordà. (4,15 €)
Veranza, 11. Rosat. Nuviana. V.T. Valle del Cinca. (4,00 €)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada