¾ quilo de carn de bou,
un os de porc,
½
gallina
1 pedrer de gallina.
200 gr. de cansalada.
mitja col
¼ de quilo de naps
¼ de quilo de carn picada de vedella
2 ous
pa ratllat
1 gra d’all
julivert.
pastanagues
cigrons
patates
400 gr. de galets..
Elaboració.
Tires aigua en una olla fins que s’ompli les
dues terceres parts, i quan bulli hi afegeixes per cada tres porrons d’aigua,
mig quilo de carn de bou, la gallina i el pedrer i un os de porc, els cigrons i
la sal corresponent; però fent-ho amb compte per no interrompre el bull.
Al cap d’una hora de bullir amb vivesa, hi afegeixes cansalada, i ho
deixaràs coure tot per espai de dues o
més hores, escumant l’olla de tant en tant, i afegint-hi una mica d’aigua
calenta per compensar les pèrdues de l’ebullició.
Les patates les tiraràs a l’olla una hora
abans de servir el plat.
També pots tirar-hi cols, naps.
Per fer la pilota barreges la carn picada, el
pa ratllat, l’ou, l’all i el julivert picats, tot pastat i enfarinat després
per donar-li forma.
Amb el brou fas una escudella de galets i la resta
és la carn d’olla que la poses en un plata gran i la serveixes a la
taula.
Vins: Pie Franco,
06. Negre. Prd. Vitícola Casa Castillo. D.O. Jumilla. (31,00 €)
Font de la Figuera, 09. Negre. Clos Figueras. D.O. Priorat. (24,00 €)
Font de la Figuera, 09. Negre. Clos Figueras. D.O. Priorat. (24,00 €)
Gràcies per mostrar-me el teu portal i gràcies pels teus consells culinaris. Sembla molt complet. Procuraré mirar-ho més.
ResponEliminaEns veiem!!!