Ingredients.
300 g. de caps, potes i ales de calamar.
300 g, de patates
monalissa,
1 ceba mitjana.
1 tomàquet madur.
2 grans d’all.
uns brins de safrà.
oli d’oliva.
1 copeta de vi ranci.
1 fulla de llorer.
farigola.
sal.
Elaboració.
En una cassola amb l'oli sofregiu-hi els alla, un cop
rossos, retireu. En el mateix oli tireu-hi la ceba tallada molt fina; a mig
sofregir afegiu-hi els caps, potes i ales de calamar i ho saleu.
Deixeu-ho sofregir tot junt. Quan la ceba sigui rossa
afegiu-hi el tomàquet matxucat ben fi. Deixeu que el sofregit es concentri.
Tot seguit hi afegiu les patates tallades a trossos regulars el llorer i la farigola. Mulleu amb aigua o brou de peix i ho deixeu coure tot junt.
Tot seguit hi afegiu les patates tallades a trossos regulars el llorer i la farigola. Mulleu amb aigua o brou de peix i ho deixeu coure tot junt.
A mitja cocció tireu-hi una picada de safrà i els alls
fregits, deixatada amb el vi ranci. Tasteu de sal i deixeu-ho coure fins que els calamars i
les patates siguin tous.
Vi. Masia Carreras, 10. Blanc. Celler Martí Fabra. (12 €)
Vi. Masia Carreras, 10. Blanc. Celler Martí Fabra. (12 €)
Pétalos del Bierzo, 11. Negre. Descendientes de J. Palacios. D.O. Bierzo. (13,50 €)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada