Aquesta recepta me l’ha ensenyada el meu bon amic Alejandro Sales..
Ingredients: per a 2
persones:
4 rogers de 150 g
3 tomàquets del
bitxo
1 cárbasso
1
sal
pebre
oli d’oliva de Pau
oli d’oliva de Pau
oli de gira-sol
vinagre
farigola llimonera fresca
vinagre
farigola llimonera fresca
Elaboració.
Pelem els tomàquets,
traiem les llavors i els tallem a trossets.
En una paella, sense
gens d'oli i molt calenta els hi posem de cop, i quan comencen a deixar anar
aigua els colem. Repetim l'operació tres o quatre vegades fins que pràcticament
ja no deixen anar líquid,.
Llavors baixem el foc i hi afegim oli, sal i sucre. Quan comencen a prendre brillantor afegim uns brins de farigola per perfumar, millor si la farigola és fresca i llimonera..
Mentre tant tallem el carbassó a tires fines del llarg i el posem a coure a la brasa.
Posem la planxa a escalfar i quan estigui a 300 ºC salem els rogers i els posem a coure amb un raig d’oli de gira-sol.
Un cop estiguin cuits, muntem el plat amb els rogers, el carbassó i el tomàquet confitat. Amanim els rogers amb un mica de pebre, un rajolí de vinagre i un bon raig d’oli d’oliva de Pau, i ja podem servir.
Llavors baixem el foc i hi afegim oli, sal i sucre. Quan comencen a prendre brillantor afegim uns brins de farigola per perfumar, millor si la farigola és fresca i llimonera..
Mentre tant tallem el carbassó a tires fines del llarg i el posem a coure a la brasa.
Posem la planxa a escalfar i quan estigui a 300 ºC salem els rogers i els posem a coure amb un raig d’oli de gira-sol.
Un cop estiguin cuits, muntem el plat amb els rogers, el carbassó i el tomàquet confitat. Amanim els rogers amb un mica de pebre, un rajolí de vinagre i un bon raig d’oli d’oliva de Pau, i ja podem servir.
Vins: Macizo, 11.
Blanc. Vins del Massís. D.O. Catalunya. (16,00 €)
Gaba do Xil Mencia, 11. Negre. Vinos
Telmo Rodríguez. D.O Valdeorras. (8,75 €)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada