Ingredients (per a 6 persones)
400 g.
de conill.
6 salsitxes
de porc duroc.
100 g. de barreja de bolts secs.
600 g. d’arròs carnaroli, bomba o rodó perlat de Pals..
100 g. de barreja de bolts secs.
600 g. d’arròs carnaroli, bomba o rodó perlat de Pals..
2 cebes
de Figueres mitjanes.
3
tomàquets mitjans.
½ pebrot
vermell.
1 pebrot
verd italià.
1 culleradeta de pebre vermell dolç de la Vera.
1 culleradeta de pebre vermell dolç de la Vera.
6 grans
d’all.
oli
d’oliva verge.
julivert
abundant
farigola
sal i
pebre.
Elaboració.
Rossegem a la cassola els conill tallat a
trossos petits salat i empebrat i les salsitxes partides per la meitat. Quan
estigui tot ros, ho reservem en un plat.
Pelem el alls i els tallem a rodanxes fines.
Pelem la ceba i la piquem a trossets petits.
Posem oli a la cassola i quan sigui calent, hi
afegim les rodanxes d’all. Quan comencen a agafar color hi afegim la ceba, i
deixem que es sofregeixi a poc a poc, sense que es cremi.
Tallem els pebrots a quadradets petits i els
afegim al sofregit. Sofregim una estoneta a foc molt lent., anant amb compte de
que no es cremi.. Hi afegim el pebre
vermell i remenem durant dos minuts..
A continuació hi afegim els tomàquets
pelats i picats i una mica de farigola
per matar l’acidesa.
Quan la tomata està sofregida hi afegim els
bolets que haurem tingut en remull durant una hora en aigua calenta, i ho
remenem una estoneta..
A continuació hi afegim el conill, les
salsitxes i l’arròs, i hi donem un parell de tombs.
Hi posem l’aigua bullent i salem.
L’arròs ha de bullir 10 minuts a foc fort i 3
minuts a foc mitjà.
Quan falten 5 minuts per acabar de coure, hi
afegim abundant julivert picat.
El tastem i rectifiquem de sal.
Un cop cuit l’arròs, el tapem amb paper d’alumini i el
deixem reposar cinc minuts més.Vins: Perafita Picapoll, 11. Blanc. Celler Martín Faixó. D.O.
Clos
Mustardó, 08. Blanc. Joan Ametller. D.O. Priorat. (10,00 €)
La Bruja
Avería , 11. Negre. Bodega Comando G.
D.O. Madrid (12,25 €)
Can
Blau, 10. Negre. Cellers Can Blau. D.O. Monsant. (11,50 €)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada