Blog de les receptes recollides per Salvi Jacomet, hereu de Cal Calciner de Roses.

dissabte, 23 de febrer del 2013

Arròs a la cassola de salsafins i pastanagues...



Ingredients. (per a 2 persones)

200 gr. d’arròs bomba de Pals.
¼ de conill,
¼  de pollastre,
1 tomàquet pelat i tallat a daus.
12 salsafins.
4 pastanagues.
3 alls tendres.
1 culleradeta de pebre vermell dolç,
4 brins de safra,
farigola.
julivert
oli, sal i pebre.

Elaboració.

Es trosseja el conilli  el pollastre, es col·loca  la cassola al foc i cobrim el fondo d'oli. Salem  i empebrem  el conill i el pollastre i el posem a la cassola a rossejar.
Quan la carn sigui rossa hi posem els salsafins i les pastanagues que haurem pelat i tallat del llarg, els hi donem unes voltes perquè es sofregeixin i a continuació hi afegim els alls tendres tallats a rodanxes, el tomàquet i un bri de farigola per matar l’acidesa. Ho sofregim lleugerament i hi agreguem el pebre vermell, ho remenem una estona.
Hi aboquem aigua calenta fins a cobrir la carn, quan l’aigua trenca el bull hi afegim els brins de el safra. Es deixa bullir un poc a foc viu i després es baixa el foc i ho deixeu coure 10 minuts..
Mireu el punt de sal i afegiu-hi  l’arròs, procurant repartit-lo per tota la cassola. Ha de coure 8 minuts a foc fort i 5 a foc mig. Es remena la cassola de tant en tant i quan falten  5 minuts hi afegiu el julivert picat..
Quan l’arròs és cuit es tapa amb paper Albal i es deixa reposar 5 minuts

Vi: Vinya Escudé Merlot Rosat, 10. D.O. Penedés. (7,00 €)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada