Blog de les receptes recollides per Salvi Jacomet, hereu de Cal Calciner de Roses.

dimecres, 20 de febrer del 2013

Onglet de vedella amb salsafins.



Ingredients: (per a 2-3 persones)

1 onglet de 400 g
300 g.  de salsafins
1 ceba de Figueres.
1 porro
1 pastanaga
1 tomata
1 copeta de brandy
sal i pebre.
oli d'oliva verge extra
Per la picada:
1 carquinyoli.
10 ametlles torrades.
1 gra d’all.
Julivert
1 copeta de vi ranci.

Preparació:

Es pelen els salsafins tot rascant-ne la pela amb un ganivet. En un cassó gran, s'hi posa aigua i un pols de sal, i quan bulli, s'hi tiren els salsafins pelats i es deixen bullir uns 15 minuts fins que estiguin cuits. A continuació, s'escorren, tot reservant-ne l'aigua on els hem bullit i es deixen refredar. Quan ja siguin freds, s'enfarinen lleugerament i es fregeixen a la paella fins que comencin a agafar un punt de ros. Es retiren i es reserven.
Per altra banda tallem l’onglet per la meitat el salem i empebrem.
En una cassola amb un bon raig d'oli, s'enrosseix l’onglet a foc mitjà-alt i quan sigui ros, s'hi afegeix el brandy i es flameja.
A continuació, s'hi afegeixen les cebes tallades ben petites, el porro tallat a trossos, la pastanaga tallada ben petita i la tomata partida per la meitat i es deixa sofregir tot plegat durant 5 minuts.
Tot seguit, s'hi afegeix l'aigua bullent on hem bullit els salsafins fins que cobreixi les verdures. Es corregeix de sal.
Es deixa coure tapat i a foc lent durant mitja hora, tot remenant i girant la carn de tant en tant.
Passat el temps de cocció, es retira del foc i es deixa refredar.
Retirem l’onglet i el tallem a rodanxes gruixudes.
Les verdures i el suc de la cocció, es passen pel túrmix fins que quedi un salsa fina.
Tornem a posar l’onglet a la  cassola, hi afegim la salsa i els salsafins i ho posem tot plegat a coure a foc baix.. 
Preparem  una picada amb el carquinyoli., les ametlles torrades, el gra d’all i el Julivert. Desfem la picada amb el vi ranci hi l’afegim al guisat...
Deixem que el conjunt faci la "xup-xup" 20 minuts més a foc baix.
I ja està llest per servir!

Vins: Serrasagué, 07.  Negre. Celler Marià Pagès. D.O. Empordà. (8,00 €)

           Comte Armand Volnay, 10. Negre.  Comte Armand. D.O. Borgonya. (34,50 €)
           La Montesa, 10. Negre. B. Palacios Remondo. D.O. Rioja. (12,10 €)
           Propiedad, 10. Negre. B. Palacios Remondo. D.O. Rioja. (21,50 €)
     

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada