Blog de les receptes recollides per Salvi Jacomet, hereu de Cal Calciner de Roses.

dimecres, 27 de febrer del 2013

Bacallà amb panses, pinyons, prunes i ou dur...



 Ingredients: (4 persones)

4 trossos de bacallà d’uns 120 gr
2 cebes tendres
1 porro
3 grans d’all
3 tomàquets madurs
¼ litre de vi blanc
75 gr de pinyons
100 gr de panses de Corint
12 prunes confitades
julivert
un bri de farigola.
oli d’oliva ( millor de primera premsada en fred)

Preparació:

Eixugueu bé el bacallà per treure-li tota l’aigua. Enfarineu-lo i fregiu-lo a la paella amb l’oli, i el reseveu..
A la mateixa paella hi poseu la ceba i el porro tallats ben fins en juliana, deixeu enrossir i afegiu l’all i el julivert picats, ho remeneu un parell de minuts i a continuació hi poseu el tomàquet pelat i tallat a daus amb uns brins de romaní per tallar l’acidesa. i ho aneu coent lentament per aconseguir un bon sofregit.
Mentrestant haureu posat a bullir a durant 15 minuts en un cassó tapat i a foc lent els pinyons, les panses i les prunes amb el vi blanc.
Un cop fet e sofregit, poseu el bacallà a la cassola i hi afegiu els fruits secs prèviament bullits amb el vi.
Ho deixem coure tot plegat 15 minuts a foc lent...

Vins:  Torelló, 07. Cava. D.O. Cava. (13,80 €)
           Docetañidos, 11. Rosat. B. Lezcano Lacalle. D.O Cigales. (7,00 €)
           Cepas Viejas, 09. Negre  Dominio de Tares. D.O. Bierzo. (12,50 €)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada