Blog de les receptes recollides per Salvi Jacomet, hereu de Cal Calciner de Roses.

dijous, 14 de febrer del 2013

Bacallà amb cigrons.



Ingredients. (Per a dues persones)

4 talls de bacallà gruixut  remullat.
300 g. de cigrons cuits.
1 ceba grossa
1 tomàquet
all i julivert
sal i pebre
pebre vermell i safrà
12 ametlles per fer la picada
2 ous durs

Elaboració.

Enfarineu i fregiu el bacallà en una cassola. Reserveu-lo.
A l'oli de fregir el bacallà, feu-hi un sofregit amb més ceba que tomàque, quan sigui quasi cuit, afegiu-hi el pebre vermell. Afegiu immediatament després els cigrons amb una mica d'aigua de bullir-los o brou , si no en teniu. Afegiu-hi també el safrà i després el bacallà.
Deixeu que cogui, però mentrestant aneu preparant una picada amb all, ametlles torrades i una mica de julivert. Quan tingueu la picada feta, deixateu-la amb una mica del suc de la cassola i afegir-la ràpidament, doneu un parell de tombs a la cassola i torneu-la al foc.
Deixeu-ho coure tot plegat uns minuts i a continuació  ja podeu afegir-hi també els ous durs tallats pel mig, i ho deixeu coure una estoneta més..

Vins: Terres negres, 10. Negre. Espelt Vicultors. D.O. Empordà. (12,75 €)

1 comentari: