Blog de les receptes recollides per Salvi Jacomet, hereu de Cal Calciner de Roses.

dissabte, 2 de febrer del 2013

Onglet a la sal.



Ingredients                                                                                                         

un onglet de vedella.
pebres diversos (negre, vermell, verd)
herbes al gust (orenga, farigola, romaní)
2 kg de sal gruixuda
un got petit d’aigua
4 patates mitjanes kennebec.
oli d’oliva.

Elaboració

Per començar, escalfeu el forn a 220º i poliu molt bé l’onglet de greixos.
L’assaoneu amb els pebres i les herbes.
Després, cobriu la base d’una safata per al forn amb una capa de sal, poseu-hi l’onglet  a sobre, cobriu-lo amb la resta de la sal lleugerament humitejada amb aigua, pressioneu bé la sal per sobre de l’onglet lperquè faci una capa compacta i introduïu la safata al forn uns 25 minuts.
Un cpo heu retirat la safata del forn, trenqueu la crosta de sal, retireu l’onglet , el talleu a rodanxes i l’emplateu.
El podeu acompanyar amb patates kennebec fregides amb oli d’oliva.

Vins: Puntiapart*, 10. Negre. Celler *lavinyeta. D.O. Empordà. (11,00 €)
          Blau de Tramuntana, 08. Negre. Celler Mas Patiràs. D.O. Empordà. (10,50 €)
          Les Terrasses Vinyes Velles. 10. Negre. Álvaro Palacios. D.O. Priorat. (25,00 €)
          Roda, 08. Negre. Bodegas Roda. D.O. Rioja. (30,00 €)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada