Ingredients (per a 4 persones)
400 g. de bacallà remullat.
300g. d’arròs carnaroli, bomba o rodó perlat del Pals..
1 manat d’esparrecs verds..
5 grans d’all.
5 grans d’all.
½ bròquil verd.
2 tomàquets madurs mitjanets.
1 pebrot vermell.
1 pebrot verd.
uns brins de safrà.
julivert abundant
oli d’oliva verge.
sal i pebre.
farigola.
farina.
Elaboració.
Enfarinem i fregim
els trossos de bacallà i els reservem en
un plat.
Pelem el alls i els tallem a rodanxes fines.
Posem oli a la paella i quan és calent, hi afegim les
rodanxes d’all. Quan comencen a agafar color hi afegim la tomata pelada i
tallada a daus i una mica de farigola per matar l’acidesa.
Tallem els pebrots a quadradets petits i els afegim al
sofregit, sofregim una estoneta. Quan la tomata està sofregida hi afegim els
brins de safrà.
Quan tenim el sofregit fet, hi afegim els talls de bacallà
que hem fregit abans, els espàrrercs
tallats a tires de 4 cm i el bròquil partit
en branquetes.
Hi afegim l’arròs i ho remenem una mica..
A continuació hi posem l’aigua bullent. Salem i empebrem.
L’arròs ha de bullir 10 minuts a foc fort i 3 minuts a foc
mitjà.
Quan falten cinc minuts per acabar de coure i afegim abundat
julivert picat.
El tastem i rectifiquem de sal.
Un cop cuit l’arròs, el tapem amb paper d’alumini i el
deixem reposar cinc minuts més.
Vi. Serrasagué Rosa-T, 11. Rosat. Celler Marià Pagès. D.O. Empordà. (4 €)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada