Mural de ceràmica de la cuina de Poblet
Cada any a principis de juliol faig una estada a Poblet.. El dijous els faig aquest arròs.
Ingredients. (per a 30 monjos i 10 hostes)
2 conills,
2 pollastres.
100 cargols bovers
100 cristians (cargoles)
4 pebrots vermells grossos
6 pebrots verds italians
8 tomàquets madurs
1 kg. de menjeta tendra rodona
100 gr. de tavelles (mongetes tendres)
3 cabeces d’alls.
farigola i llorer.
1 cullerada de pebre vermell dolç,
safrà
oli d’oliva
sal i pebre negre
julivert
sal i pebre negre
julivert
Elaboració.
Es trosseja el conill, el pollastre i les verdures,.
Es col·loca la paellera en el foc, cobrim el
fondo d'oli.
Es salpebra el conill i el pollastre i es
fregeix. Un cop fregit es reserva.
S'afegeix l'all tallat a rodanxes fines i es sofregeix lleugerament, a continuació s’hi afegeix la tomata pelada i tallada a daus, uns brins de farigola i es comença a sofregir, seguidament s’hi afegeixen els pebrots tallats a daus... un cop sofregits hi afegim les mongetes tendres, els safrà i el pebre vermell, i es cobreix amb aigua calenta, quan trenca el bull, s'incorpora el conill, el pollastre i els caragols, que abans haurem enganyat amb aigua tèbia i haurem bullit durant mitja hora amb llorer i farigola. Es deixa reduir l'aigua un poc a foc viu
S'afegeix l'all tallat a rodanxes fines i es sofregeix lleugerament, a continuació s’hi afegeix la tomata pelada i tallada a daus, uns brins de farigola i es comença a sofregir, seguidament s’hi afegeixen els pebrots tallats a daus... un cop sofregits hi afegim les mongetes tendres, els safrà i el pebre vermell, i es cobreix amb aigua calenta, quan trenca el bull, s'incorpora el conill, el pollastre i els caragols, que abans haurem enganyat amb aigua tèbia i haurem bullit durant mitja hora amb llorer i farigola. Es deixa reduir l'aigua un poc a foc viu
i després es baixa el foc i ho deixeu coure 10 minuts..Ací es mira el punt de sal i s’afegeix
l’arròs, procurant repartir-lo per tota la paellera. Ha de coure 5 minuts a foc
fort i 15 a
foc mig. Es remena la paellera de quan en quan i qun falten 5 minuts hi posem
un bon grapat de julivert picat.
Es tapa amb paper Albal i es deixa reposar 5
minuts més.
Vi: Trepat negre,11. Bodegues Carles Andreu, D.O. Conca
de Barberà (9,50 €)
Sonrojo, 12. Rosat. BogegasLa Calandria. D.O.
Navarra. (6.60 €)
Sonrojo, 12. Rosat. Bogegas
Bon profit!!!!!
ResponEliminaLlàstima!!! Me l'he perdut per un dia!!!
ResponEliminaUs imagino en el refectori, tots menjant i el pare lector llegint la recepta de l'arròs des de la trona.
Mercés per tot.
Una abraçada.
Pere