Blog de les receptes recollides per Salvi Jacomet, hereu de Cal Calciner de Roses.

dimarts, 30 de juliol del 2013

Platillo de conill amb cargols.




Ingredients
(per a 4 persones)

1 conill.
800 g. de  cargols
2 cebes tendres.
1 cabeça d’alls.
1 cullerada de farina.
25 g d’ametlles torrades
25 g de pinyons.    
2 carquinyolis
1 copeta de vi ranci.
oli d’oliva
un ramet de julivert
4 fulles de llorer.
farigola.
nou moscada
clau
alfàbrega
pebre  negre en gra.
oli d’oliva
llard o cansalada.
sal

Elaboració.

Renteu els cargols amb sal i vinagre i esbandiu-los dues vegades.
Poseu-los a bullir amb aigua freda per “enganyar-los” amb llorer, farigola i romaní.. Han de bullir mitja hora.
Feu sofregir el conill tallat a trossos amb llard o cansalada i una mica d’oli d’oliva assaonant-lo amb la sal necessària, un cop sofregida la reservem..
En la mateixa olla hi posem 6 grans d’all esclafats i una cullerada de farina, i deixem rossejar una estona,  a continuació hi afegim la ceba ben trinxada fent-la sofregir fins a tornar-se ben rossa.
Posem la el conill a l’olla, hi tirem pebre, claus sencers, nou moscada, com també una fulla de llorer y unes fulles d’alfàbrega, ho cobrim d’aigua i ho deixem coure a foc baix amb l’olla ben tapada..
Quan ha passat mitja hora hi afegiu els cargols que haureu colat...
Quina pa passat un quart d’hora feu una picada amb 1 gra d'all, les ametlles, els pinyons, el julivert i els carquinyolis.  La desfeu amb el vi ranci i la tireu a l’olla, i feu-ho coure a foc suau, uns 15 minuts més.

Vins: Acústic Vinyes Velles, 10. Negre. Acústic Celler. D. O. Montsant. (12,00 €)
           Las Gravas, 07. Negre. Casa Castillo. D.O. Jumilla. (22,50 €)
           Dominio de Valdepusa Syrah, 06. Negre. (24,00 €)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada