Recepta extreta del blog “Cuinar és generós”
http://cuinagenerosa.blogspot.com.es/2013/01/calamarcets-farcits-guisats-amb-ceba.html?spref=fb
Ingredients.
5 calamars mitjans
2 cebes de Figueres grosses.
1 ceba tendra mitjana
2 alls tendres.
200 c.c. de vermut de Tarragona.
1 ou
1 ou
1 llesca de pa.
julivert.
sal i pebre.
Elaboració.
Poseu a coure a foc lent una ceba grossa
tallada en juliana en una paella amb oli.
Netegeu els calamars, separant les aletes, les
potes i altres parts comestibles del seu interior.
Poseu les potes i les aletes del calamar en una altra paella amb una mica d’oli, i ji afegiu la ceba tendra, l’all tendra i el julivert picats... Ho deixeu coure cinc minutets a foc mitjà..
A continuació ho piqueu tot plegat i ho poseu en un plat fondo amb l’ou i la molla del pa, i ho barregeu tot ben barrejat.
Farciu els calamars amb aquesta barreja..
Quan la ceba ja es feta hi afegiu els calamars, tancats amb un escuradents i passats per farina. Deixeu-los uns minuts perquè s'enrosseixin una mica per les dues bandes, A continuació hi vaig aboqueu un raig generós de vermut. Quan comenci a bullir, abaixeu el foc, tapeu la paella, i deixeu que es vagi fent tot plegat, vigilant que el conjunt no quedi sec. Ho teniu coent mitja hora llarga.
Poseu les potes i les aletes del calamar en una altra paella amb una mica d’oli, i ji afegiu la ceba tendra, l’all tendra i el julivert picats... Ho deixeu coure cinc minutets a foc mitjà..
A continuació ho piqueu tot plegat i ho poseu en un plat fondo amb l’ou i la molla del pa, i ho barregeu tot ben barrejat.
Farciu els calamars amb aquesta barreja..
Quan la ceba ja es feta hi afegiu els calamars, tancats amb un escuradents i passats per farina. Deixeu-los uns minuts perquè s'enrosseixin una mica per les dues bandes, A continuació hi vaig aboqueu un raig generós de vermut. Quan comenci a bullir, abaixeu el foc, tapeu la paella, i deixeu que es vagi fent tot plegat, vigilant que el conjunt no quedi sec. Ho teniu coent mitja hora llarga.
Per servir el plat, podeu posar una llesca de
pa i al damunt els calamars amb la ceba i la salsa per sobre.
Vins. Masia Carreras, 10. Blanc. Celler Martí
Fabra. D.O. Empordà. (12 €)
Pétalos del Bierzo, 11. Negre. Descendientes de J. Palacios. D.O.
Bierzo. (13,50 €)
Cepas Viejas, 09. Negre. Dominio de Tares. D.O Bierzo. (12,50 €)
Salvi, m'ha agradat molt, la recepta. Quin farcit, noi, I sobretot, perquè a casa també ens agrada molt, la ceba confitada amb vermouth... per això en fem força, per tenir-ne per molts dies!
ResponElimina