Blog de les receptes recollides per Salvi Jacomet, hereu de Cal Calciner de Roses.

dimarts, 23 de juliol del 2013

Bacallà amb panses i pinyons


Ingredients.

2 talls de bacallà del morro.
1 tomàquet madurs
una ceba tendra mitjana
1 ou.
40 g de panses
30 g de pinyons
40 g d'ametlles
una copeta de vi ranci
1 gra d’all
julivert
1 carquinyoli.
farina
sal
oli

Elaboració

Poseu les panses i els pinyons en remull.
Poseu l’ou a bullir en un pot.
Enfarineu el bacallà i el fregiu. Quan estigui a punt, el traieu de la piella i el deixeu damunt un paper absorbent.
Poseu una cassola de terrissa, o de ferro,  al foc amb una mica d'oli (podeu fer servir el de fregir el bacallà) i feu-hi un sofregit amb ceba i tomàquet, no gaire ros. Afegiu-hi el bacallà, una mica d'aigua i les panses i els pinyons. Deixeu-ho fent la xup-xup una mitja horeta escassa, a foc ben suau.
Vigileu el punt de sal i 5 minuts abans de treure-ho del foc tireu-hi una picada d'ametlles, all, julivert i el carquinyoli, desfeta amb el vi ranci..

Vins: Torelló, 07. Cava. D.O. Cava. (13,80 €)
            Docetañidos, 11. Rosat. B. Lezcano Lacalle. D.O Cigales. (7,00 €)            
            Cepas Viejas, 09. Negre  Dominio de Tares. D.O. Bierzo. (12,50 €)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada