Recepta de Sito Manzano, cuiner del Restaurant Nu de Girona.
Ingredients per a 2 persones.
Ingredients per a 2 persones.
250 gr de sepionetes fresques.
200 gr de palurdes.
150 gr d’arròs de Pals.
½ pebrot vermell
½ pebrot verd
1 ceba tendra
3 alls tendres
300 gr d’escorpinyols.
½ got de vi blanc sec.
oli d’oliva de Pau
sal.
Elaboració.
Netegeu els escorpinyols i els poseu a bullir amb aigua per
fer un fumet.
Netegeu i picoleu les verdures, poseu-les a sofregir amb l’oli de Pau a foc lent fins que quedin caramelizades. Seguidament hi afegiu el vi blanc i deixeu reduir.
Netegeu i picoleu les verdures, poseu-les a sofregir amb l’oli de Pau a foc lent fins que quedin caramelizades. Seguidament hi afegiu el vi blanc i deixeu reduir.
A continuació hi poseu les sepionetes senceres i deixeu
coure 10 minuts. Retireu les plomes de
les sepionetes..
Hi poseu l’arròs i feu un gira-i-tomba…
Aboqueu-hi el fument i deixeu coure durant 15 minuts a foc fort..
Quan falten 5 minuts hi afegiu les palurdes i rectifiqueu de sal.
Un cop l’arròs estigui cuit , tapeu-lo i deixeu-lo reposar 5 minuts més..
Hi poseu l’arròs i feu un gira-i-tomba…
Aboqueu-hi el fument i deixeu coure durant 15 minuts a foc fort..
Quan falten 5 minuts hi afegiu les palurdes i rectifiqueu de sal.
Un cop l’arròs estigui cuit , tapeu-lo i deixeu-lo reposar 5 minuts més..
Vins: Hiriart Lágrima, 11, Rosat. Bodegas Hiriart. D.O Cigales. (6,00 €)
Gran
Claustro, 08. Cava. Castell de Peralada. D.O. Empordà. (16,00 €)
Edetana,
09. Negre. Edetària. D.O. Terra Alta. (12,00 €)
Salvi, que bo!! Es veu molt refrescant, vull dir que tot i ser cassola ve molt de gust a l'estiu! últimament, les teves receptes marineres enamoren... he he he. Petons
ResponEliminaGràcies Marina....
ResponEliminaEstàs al Feisbuc?