Aquesta recepta me la va ensenyar la
dependenta de la parada de fruits secs del Mercat de Lleó de Girona.
No la podem confondre amb la recepta
tradicional anomenada “Arròs dels Miquelets” que podeu trobar explicada per en
Jaume Fàbrega en aquest enllaç: http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/45929
Ingredients... per a 2 persones
¼ de pollastre
¼ de conill
200 g. d’arròs bomba de Pals
1 ceba tendra
2 tomàquets secs
2 pebrot txorissers
3 grans d’all
20 g de nous.
20 g de pinyols
20 g d’ametlles torrades
safrà
sal i pebre
julivert.
Elaboració
Mitja hora abans de començar a cuinar poseu els
tomàquets i els pebrots secs a remullar en aigua tèbia.
Poseu una cassola al foc amb oli i feu-hi
sofregir el conill i el pollastre tallats a trossos petits. Un cop sofregits
els reserveu en un plat.
A la mateixa cassola, hi feu un
sofregit amb els alls picats i la ceba picolada; quan la ceba sigui transparent hi afegiu els
tomàquets picolats i la polpa dels pebrots.
A continuació hi afegiu uns brins de safrà, i
sofregiu una estoneta..
Hi poseu l’arròs i el rossegeu una mica.
Quan sigui rossejat hi afegiu la carn i aigua
bullent .
A cap de 7 o 8 minuts de bullir a foc fort, hi afegiu els fruits
secs una mica picolats i el julivert...
Deixeu coure 5 minuts més, apagueu el foc i
tapeu la cassola.
Deixeu reposar 5 minuts i ja podeu servir.
Vins: Vinya Escudé Merlot Rosat, 10. D.O.
Penedés. (7,00 €)
Pétalos del Bierzo, 11. Negre. Destes. J. Palacios. D.O Bierzo.
(13,50 €)
Parxet. Cava brut.
D.O. Cava. (8,50 €)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada