Blog de les receptes recollides per Salvi Jacomet, hereu de Cal Calciner de Roses.

dimarts, 22 de gener del 2013

Bròquil amb bacallà esqueixat i ous durs.


Aquest plat me’l va ensenyar la Catalina, la meva mare.

Ingredients
(per a 2 persones)

1 bròquil verd.
200 g. de bacallà dessalat.
4 ous.
150 g de formatge Emmental
1 ceba de Figueres.
1 tomàquet.
oli d’oliva verge.
sal i pebre.

Preparació.

Posem el bròquil a bullir, procurant que no quedi massa cuit i es defaci.
Fem una salsa de tomata amb la ceba i la tomata.
Posem els ous a bullir (10 minuts)
Esqueixem i escaldem el bacallà.
Ratllem el formatge..
En un plata d’anar al forn hi posem el bròquil bullit, a sobre el bacallà escaldat i els ous durs tallats a octaus...
Ho cobrim tot plegat amb la salsa de tomàquet, hi posem el formatge Emmental ratllat al damunt i ho posem a gratinar.

Vi: Sauló, 11. Negre. Espelt Viticultors. D.O. Empordà. (5,90 €)
       Béquer, 10.  Blanc. Bodegas Escudero. D.O. Rioja. (7,00 €)
       Clos Mustardó, 08. Blanc. Joan Ametller. D.O. Priorat. (10,00 €)
       Señorio de Beade, 11. Negre. A Portela. D.O. Ribeiro. (7,00 €)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada