Ingredients
150 g.
d’arròs carnaroli.
2
carxofes
3
calçots
200 g.
de morro de bacallà
1 porro.
1
pastanaga.
2 alls
tendres
1 tomata
mitjana.
uns
brins de safrà.
uns
brins de farigola.
julivert
oli de
l’Empordà
sal
Elaboració
Tallem les pastanagues, els porros i les tiges
de les carxofes ben finetes. Tot seguit, ho sofregim fins que quedi ben torrat,
ho posem en una olla amb 1 litre d’aigua i ho deixem bullir durant mitja hora.
Reservem el brou.
Tallem en morro de bacallà en quatre trossos,
l’enfarinem, el fregim i el reservem.
Per fer l’arròs comencem pelant, netejant i
tallant els calçots per la meitat, , pelem les carxofes i les tallem finetes.
Agafem una paella antiadherent i hi posem un
bon raig d’oli, piquem els alls tendres i els posem a sofregir, al cap d’una estona hi afegim la tomata
pelada i tallada a quadradets amb un brins de farigola per matar l’acidesa i ho
deixem sofregir una estoneta.
Seguidament hi posem els calçots, les carxofes
i l’arròs, donem unes quantes voltes i hi afegim tot seguit el brou vegetal,
que el tindrem calent i els brins de safrà.
Durant un quart d’hora anirem remenant i
afegint brou a mesura que l’arròs el consumeixi. Quan quedin 7 minuts, hi
posarem el bacallà i el julivert ben picat.
Quan l’arròs estigui cuit, el tapem i deixem
reposar cinc minuts.. (El temps de cocció de l’arròs carnaroli és de 15 minuts)
Vins. Hiriart, 12. Rosat. Agícola Cigaleña.
D.O. Cigales. (5,85 €)
Castell de Raimat Chardonnay, 11. Blanc. D.O. Costers del Segre. (6,60 €)
Gramona Imperial, 07. Cava. Gramona. D.O. Cava. 15,00 €)
Rimarts Brut Nature, 08. Cava. Rimarts Cava. D.O. Cava. (12,00 €)
Castell de Raimat Chardonnay, 11. Blanc. D.O. Costers del Segre. (6,60 €)
Gramona Imperial, 07. Cava. Gramona. D.O. Cava. 15,00 €)
Rimarts Brut Nature, 08. Cava. Rimarts Cava. D.O. Cava. (12,00 €)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada