Blog de les receptes recollides per Salvi Jacomet, hereu de Cal Calciner de Roses.

dilluns, 25 de març del 2013

Galtes de vedella rostides..

 

Recepta d’en Carles Gaig

Ingredients

    2 galtes de vedella
    1 pastanaga
    2 grans d'all
    2 tomàquets
    1 ceba
    2 porros
    ¼ de  coliflor
    250 g de bolets
    8 calçots
    oli verge
    sal, pebre
    ¼  de l. de brou de carn
    50 g de llard

Elaboració

Per començar, talleu les verdures i poseu-les en una plata de forn.
Després, poseu-hi les galtes de vedella a sobre, afegiu-hi sal i oli i segelleu la plata amb paper film. Deixeu-ho coure al forn durant 3 hores a 100 graus.
Un cop cuites, poseu les galtes de vedella sobre un paper film i emboliqueu-les de manera que quedi un cilindre ben premsat. Deixeu-ho refredar a la nevera. Un cop fred, retireu el paper film, talleu les galtes a rodanxes gruixudes, poseu-les en una plata de forn, cobriu-les amb llard i deixeu-les enrossir al forn.
Per fer la salsa, poseu les verdures amb què heu cuit les galtes i el brou de carn en una paella. Deixeu-ho reduir tot junt i passeu-ho pel túrmix.
Tot seguit, saleu els bolets i salteu-los en una paella amb oli.
I ja per acabar, emplateu les galtes, aboqueu-hi la salsa per sobre i poseu els bolets al costat. Podeu acompanyar el plat amb uns calçots fets a la brasa..

 Vins:  Intramurs, 11. Negre. Monestir de Poblet. D.O. Conca de Barberà. (9,00 €)
           Gran Coronas, 08.  Negre. Bodegas Torres. D.0. Penedés.  (13,25 €)
           Sela, 10. Negre. Bodegas Roda. D.O. Rioja. (15,00 €)
           Pie Franco, 06. Negre. Propiedad Vitícola Casa Castillo. D.O. Jumilla. (31,00 €)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada