Ingredients
½ kg. de
clavellada pelada i neta.
½ kg. de
patates (velles i de bona qualitat, com
les Kennebec)
2 o 3
alls,
1
tomàquet
1 pebrot
verd
1
culleradeta de pebre vermell.
julivert
oli
d’oliva de l’Empordà.
sal i
pebre
aigua o
brou de peix
1 tassa
d’ allioli
Elaboració
Poseu un bon raig d’oli en una cassola de ferro, hi afegiu els alls tallats a rodanxes i els rossegeu una mica, a continuació hi poseu el pebrot verd tallat a quadradets i doneu un parell de voltes. Seguidament hi afegiu el tomàquet pelat i tallat a trossets amb un bri de farigola i deixeu sofregir una estoneta..
A continuació poseu-hi les patates pelades i
esqueixades a trossos (esberlant-les amb el ganivet i seguint fet pressió,
sense tallar; això té la funció de dispersar el midó i lligar la salsa), ho
remeneu i hi afegiu el pebre vermell i el julivert pica..
Hi poseu l’aigua o el brou sense que cobreixi
les patates i ho deixeu bullir tot plegat 5 minuts...
A continuació hi afegiu la clavellada i hi poseu
la sal hi el pebre., i si convé hi poseu una mica més de brou però sense que
mai cobreixi el peix...
Poseu-ho a foc
viu, sense tapar, durant 15 minuts.
En el moment d’apagar el foc tireu-hi una
cullerada d’allioli tot sacsejant una mica la cassola a fi que es barregi tot
plegat.
Vins: Terra Remota Caminito, 11.
Rosat. Terra Remota. D.O. Empordà.
(12,00 €)
Macizo, 11. Blanc. Vins del Massís. D.O. Catalunya.
(16,00 €)
Gaba do Xil Mencia, 11. Negre. Cia. de Vinos Telmo
Rodríguez. D.O Valdeorras. (8,75 €)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada