Aquesta
recepta l’he apresa del meu bon amic Jaume Fàbrega, (“Jaumó” pels amics)
Ingredients per a dues persones.
20O g de
bacallà esqueixat
200 g
d’arròs perlat de Pals o Bomba (o 2
tasses)
1 ceba
mitjana
2
tomàquets mitjans
100 g de
pèsols desgranats.
5 alls
tendres.
½
culleradeta de pebre vermell.
uns
brins de safra
3
rodanxes gruixudes de botifarra negra prima.
3
rodanxes gruixudes de botifarra de perol seca.
julivert
sal
oli
d’oliva
Elaboració
Esqueixeu el bacallà sec i renteu-lo diverses
vegades sota l’aixeta fins que quedi al punt de sal, o bé tingueu-lo en remull
una mitja hora. Escorreu-lo bé i separeu-lo, procurant que no quedi compactat.
Piqueu o ratlleu la ceba i sofregiu-la amb oli
en una cassola. Quan sigui rossa, piqueu o ratlleu els tomàquets i afegiu-los a
la cassola. Feu-ho coure uns 15 minuts més, afegint-hi alguna cullerada d’aigua
calenta de tant en tant si us queda eixut. Cap al final, tireu-hi el bacallà
esqueixat, els alls, el safrà, el pebre vermell
i el julivert picats. Aboqueu-hi l’arròs i remeneu-lo una mica en sec.
Afegiu-hi l’aigua bullent, els pèsols, i deixeu-ho coure uns 15 minuts, 7
minuts a foc fort i després lentament.
Quan falten cinc minuts hi afegiu les rodanxes
de botifarra.
Rectifiqueu de sal, i deixeu l’arròs 5 minuts
tapat.
Vins. Hiriart, 12. Rosat. Agícola Cigaleña. D.O. Cigales. (5,85 €)
Castell de Raimat Chardonnay, 11. Blanc. D.O. Costers del Segre. (6,60 €)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada