Blog de les receptes recollides per Salvi Jacomet, hereu de Cal Calciner de Roses.

dijous, 21 de març del 2013

Arròs del paraigüero.


Aquesta recepta l’he apresa del meu bon amic Jaume Fàbrega, (“Jaumó” pels amics)

Ingredients per a dues persones.

20O g de bacallà esqueixat
200 g d’arròs perlat de Pals o Bomba (o 2  tasses)
1 ceba mitjana
2 tomàquets mitjans
100 g de pèsols desgranats.
5 alls tendres.
½ culleradeta de pebre vermell.
uns brins de safra
3 rodanxes gruixudes de botifarra negra prima.
3 rodanxes gruixudes de botifarra de perol seca.
julivert
sal
oli d’oliva

Elaboració

Esqueixeu el bacallà sec i renteu-lo diverses vegades sota l’aixeta fins que quedi al punt de sal, o bé tingueu-lo en remull una mitja hora. Escorreu-lo bé i separeu-lo, procurant que no quedi compactat.
Piqueu o ratlleu la ceba i sofregiu-la amb oli en una cassola. Quan sigui rossa, piqueu o ratlleu els tomàquets i afegiu-los a la cassola. Feu-ho coure uns 15 minuts més, afegint-hi alguna cullerada d’aigua calenta de tant en tant si us queda eixut. Cap al final, tireu-hi el bacallà esqueixat, els alls, el safrà, el pebre vermell  i el julivert picats. Aboqueu-hi l’arròs i remeneu-lo una mica en sec. Afegiu-hi l’aigua bullent, els pèsols, i deixeu-ho coure uns 15 minuts, 7 minuts a foc fort i després lentament.
Quan falten cinc minuts hi afegiu les rodanxes de botifarra.
Rectifiqueu de sal, i deixeu l’arròs 5 minuts tapat.

Vins. Hiriart, 12. Rosat. Agícola Cigaleña. D.O. Cigales. (5,85 €) 
         Castell de Raimat Chardonnay, 11. Blanc. D.O. Costers del Segre. (6,60 €)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada