Blog de les receptes recollides per Salvi Jacomet, hereu de Cal Calciner de Roses.

diumenge, 3 de març del 2013

Zurrukutuna

 


Recepta del Restaurant Patxiku Quintana

Ingredients per a dues racions:

100 g. de pa del dia abans.
250 g. de bacallà
3 grans d'all
una rodanxa de bitxo
2 pebrots choriceros
½ pebrot verd.
aigua del dessalat del bacallà
2 ous
oli i sal

Elaboració:

Dessalar el bacallà durant les hores que convingui en funció del gruix.
Posar en aigua calenta durant ½ hora els pebrots choriceros. Separar la polpa de la pell i reservar.
Tallar el pa en llesques fines i posar-lo a torrar.
Posar una cassola de fang amb el fons just cobert d'oli. Quan estigui calent, es tiren els alls picats i, quan comencin a agafar color, s’hi afegeix el pebrot vers tallat ben fi  i es deixa sofregir una estona a foc moderat..
A continuació, el bacallà dessalat i esqueixat amb  una mica de l'aigua del dessalat i es lliga una mica. Cal lligar com si es tractés d'un bacallà al pil-pil.
Seguidament incorporar a la cassola el bacallà, el pa torrat, la rodanxa de bitxo i la polpa dels choriceros. Afegir una mica més de l'aigua del dessalat i deixar fer lentament durant una mitja hora. Provar i rectificar de sal. Un cop al punt, deixar reposar una estona..
A l’hora de servir-lo, tornar la cassola  al foc i, quan estigui bullint, afegir-hi els ous que haurem escalfat prèviament.

Vi: Viña Pomal, 07. Negre. Bodegas Bilbaínas. D.O. Rioja. (12.00 €)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada