La tripa s'ha de menjar en el dia de repòs i
en bona companyia. És un plat que, com molts altres a Roma, no té molts
seguidors entre els nous immigrants a causa del seu origen "truculent", però n’hi ha
prou en provar-lo una vegada per fer amics.
En els restaurants de Testaccio encara s’hi
pot trobar la vella recepta, però si la
vols preparar a casa, ho pots fer amb només uns pocs ingredients amb un resultat
exel·lent.
Ingredients, (per a 4 persones)
1 kg. tripa de bou cuita.
1 ceba,
bitxo
vi blanc
3 tomàquets,
unes fulles de menta
uns brins de farigola..
sal i pebre.
3 fulles de llorer.
brou
200 gr de rigatone.
50 g. de formatge pecorino ratllat..
Elaboració.
Talleu la tripa a trossos de 6-7 cm i feu-la
bullir ½ hora en aigua abundant amb una
fulla de llorer.
Peseu oli en una paella fregiu la ceba picada,
hi afegiu la tripa,... quan la ceba sigui transparent hi afegiu el vi blanc i
deixeu que redueixi...
A continuació
hi afegiu els tomàquets pelats i tallats, amb la sal, el pebre la farigola i la
menta...
Hi afegiu el brou i deixeu coure a poc a poc
durant ½ hora més fins que el brou
redueixi..
Podeu acompanyar la tripa amb rigatone o
espaguetis bullits.
A l’hora de servir empolvoreu generosament amb
el formatge.
Vins:
Vins:
Les
Sorts Blanc, 09. Celler el Masroig. D.O. Montsant. (9,80 €)
Marques
de Murrieta, 07. Negre. D.O. Rioja.
(17,50 €)
Brunus, 09. Negre. Portal del Montsant. D.O. Monsant. (12,15 €)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada