Ingredients
500 g d'espaguetis fins
75 g de mantega
3 cullerades soperes d'oli d'oliva extra verge
2 cullerades soperes de ceba ben picada
2 cullerades soperes de pastanagues tallades a daus
2 cullerades soperes d'api tallat a daus
350 g de carn bovina sense greix i picada gruixuda
Sal i pebre
Farigola i llorer
250 ml de vi blanc sec
120 ml (8 cullerades soperes) de llet sencera
1/2 culleradeta de nou moscada acabada de ratllada
500 g de tomàquets pelats tallats a trossos grans
60 g de formatge parmesà ratllat
Elaboració.
Posar l'oli d'oliva, una mica més de la meitat de la mantega i la ceba en una paella profunda, de fons pesat, sobre foc entre moderat i fort i saltar fins que la ceba s'hagi daurat.
Afegir la pastanaga i l'api i continuar saltant fins que comencin a canviar de color.
Incorporar la carn, separant amb una cullera de fusta. Condimentar amb una mica de sal i pebre i cuinar, remenant ocasionalment, fins que la carn hagi perdut el color de cru.
Abocar el vi i cuinar, remenant ocasionalment, fins que s'hagi evaporat del tot. Abocar la llet, afegir la nou moscada i seguir cuinant, remenant, fins que la major part de la llet s'hagi evaporat.
Afegir els tomàquets u un pessic de farigola, remenar, i una vegada que comencin a fer bombolles, baixar el foc a molt lent. Cuinar, sense tapar, almenys una hora, remenant ocasionalment.
Col·locar la pasta en 4 litres d'aigua bullint amb una cullerada de sal, un raig d'oli d'oliva i dues fulles de llorer, remenar bé i coure fins que estiguin al dente. Colar i barrejar amb la salsa calenta o reescalfada, la mantega restant i el formatge ratllat. Provar la sal i servir immediatament.
Víns: Corqueño,
10. Rosat. Pinedo Meneses, D.O. Cigales. (2,40 €)
Sela, 10. Negre. Bodegas Roda. D.O. Rioja. (15,00 €)
Muga, 09. Negre. Bodegas Muga. D.O. Rioja. (13,50 €)
Ph. Gavignet , 09. Negre. D.O. Bourgogne. ( 9,50 €)
Muga, 09. Negre. Bodegas Muga. D.O. Rioja. (13,50 €)
Ph. Gavignet , 09. Negre. D.O. Bourgogne. ( 9,50 €)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada