Recepta original del meu amic Francesc
Fulquet, flequer de Badalona.
Ingredients.
1 bon tall de bacallà del morro.
1 patata Kennebec mitjana.
1 albergínia.
1 pebrot vermell.
4 figues seques.
1 cullerada de mel.
1 gra d'all.
oli d'loliva verge.
canyella en pols.
farina.
sal i pebre.
Elaboració:
El bacallà s'ha fregit prèviament enfarinat.
Es prepara un allioli, al que un cop fet li barrejo un polsim de canyella. En
una safata per forn, he col·locat el bacallà un cop fregit, amb uns fils de mel
per sobre. Havia remullit figues seques durant mitja hora i les he tallat
menudes, que es posen seguidament de la mel. Finalment a sobre hi va l'allioli
i, amb el forn a 200ºC, gratinat per deu minuts.
Per acompanyar he fet "pommes de terre au
four de la flecque avec un pensament d'huile, poivre et sel", una altra de
les meves complicades especialitats. El roig són "piments escalivés",
com també és "escalivé" el que envolta les trumfes: albergínia. Tenim
hortalissa, hidrats i proteïna per anar fent el jorn.
Vi. Sauló, 11. Negre. Espelt Viticultors. (5,90 €)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada