Blog de les receptes recollides per Salvi Jacomet, hereu de Cal Calciner de Roses.

divendres, 28 de desembre del 2012

'Moelleux' amb taronja passada per caramel.

 

Recepta de la Mª Antònia Vila.

Ingredients (per 4 persones)

150 gr de xocolata (nestlé per pastisseria)
100 gr de sucre en pomls
40 gr de farina tamisada
80 gr de mantega
3 ous
10 cl de llet
1 cullerada (de cafè) de llevadura química (Royal)Un pols de sal.....

Realització

1- Fer fondre la xocolata amb la mantega al microones o al bany maria. en aquest cas, anar amb compte que l'aigua bullent no toqui el sota del recipienrt que contingui els ingredients. Reservar.
Batre els ous amb el sucre fins a obtenir una . blanquinosa. Afegir-hi la farina, la llevadura, la llet i un pols de sal, i després la barreja mantega/xocolata fosa.
2- Untar 4 motllos baixos amb mantega, posar-hi una mica de farina per sobre sense excés.
3- Ficar els motllos al forn calent (200°) i deixar coure uns 7 o 8 minuts, comprovant amb un ganivet punxagut si estan cuits com es desitja.

Jo els deixo al forn obert uns minuts més...
Si s'han untat bé els morllos, els 'fondants' surten del motllo només girant-lo..
A part, amb una paella petita o un cassó, he fet un caramel no massa fosc amb sucre i una cullerada d'aigua. Un cop fet, he apagat el foc i he posat les tallades de taronja dins, girant-les de tots costats...
Al moment de portar els pastissets a taula, hi he posat les tallades de taronja com a la foto...

Bon ap... !

(Els llaminers hi han afegit una bola de gelat de vainilla al costat...)

Vi: INO. Vi dolç. Masia Serra (35,50 €)

1 comentari: