Ingredients
8 calamars mitjanets.
400 gr. de carn trinxada meitat porc i meitat vedella, segons necessitat, o bé només de porc
400 gr. de carn trinxada meitat porc i meitat vedella, segons necessitat, o bé només de porc
2 ous
2 cebes grossaes
1/2 kg. te tomàquets madis.
molla de pa sec
all i julivert
sal i pebre
oli
vi blanc
200 gr. d’àrròs
picada: 12 ametlles, 2 grans d'all, julivert,
galeta maria o pa torrat, vi ranci.
Elaboració
Netegeu els calamarsos. Trinxeu les potes i
les ales; barregeu-les amb la carn trinxada, i ho sofregiu, juntament amb la
ceba ratllada; ho traieu del foc i hi afegiu els ous, la molla de pa remullada amb llet, l’all
i julivert, sal i pebre i ho pasteu tot plegat. Fregiu una mica més aquesta
massa, però amb compte, pels ous. Farciu el calamarsos i feu aguantar les
bosses amb un escuradents o bé cosint les obertures.
Poseu una cassola al foc amb una mica d’ oli i
feu-hi rossejar una mica la ceba picolada i els calamars farcits, sacsejant el
recipient amb compte, i a foc ben baix. Afegiu-hi les tomàquets ratllats i
usfrins de farigola i un got gros de vi
banc, deixant-ho fent la xup-xup, almenys una mitja hora.
Deprés hi afegiu la picada desfeta amb el vi
ranci.. i deixeu coure mitja hora més...
S’acompanya amb arròs pilaf.
Notes
Si sobra carn del farcit, es fan unes petites
pilotilles (mandonguilles) s’enfarinen, es fregeixen i es fiquen a la cassola.
Hi ha qui al farciment hi posa ou dur i panses
i pinyons..
Si els calamars són grossos, per millorar la
presentació, al moment de servir-los, talleu-los a rodelles.
Vi. Masia Carreras, 10. Blanc. Celler Martí Fabra. (12 €)
Vi. Masia Carreras, 10. Blanc. Celler Martí Fabra. (12 €)
Pétalos
del Bierzo, 11. Negre. Descendientes de J. Palacios. D.O. Bierzo. (13,50 €)
Cepas
Viejas, 09. Negre. Dominio de Tares. D.O Bierzo. (12,50 €)
Ferrer-Bobet
Vinyes Velles, 09. Negre. D.O Priorat. (30,00 €)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada