Ingredients (per a 6 persones)
600 g de bacallà esqueixat i dessalat.
3 patates mitjanes
3 patates mitjanes
1/2 fulla de llorer
1/4 l d'aigua
100 g de farina
3 ous
1/2 tasseta d'oli d'oliva
pebre fresc
all i julivert picats
oli d'oliva per fregir
Elaboració.
Es posa a bullir el bacallà (que cal que
conservi un punt de sal) amb les patates tallades fines i el llorer. Quan les
patates siguin cuites es treu tot plegat del foc i s'escorre.
En una altra cassola s'hi posa a bullir
l'aigua amb la mitja tasseta d'oli; s'hi
afegeix, sense deixar de remenar, la farina, vigilant que no s'agrumolli. S'ha
d'obtenir una pasta fina. A continuació s'hi van barrejant els ous sencers, un
a un, sense deixar de remenar.
A banda, s'aixafa un gra d'all en el morter
amb el julivert, el bacallà i les patates. Quan la barreja sigui homogènia, i
no pas excessivament fina, s'incorpora a la massa que tenim a la cassola, i
s'hi afegeix una mica de pebre i es barreja tot plegat.
Amb l'ajuda d' un parell de culleres es formen
les boles, que no han de ser rodones necessàriament. En poques quantitats es
van fregint lentament en l’oli roent (190°-200 °C) i abundant, fins a
daurar-les per totes bandes.
Els crispells se serveixen una mica
escorreguts i ben calents.
Vi. Quinze Roures, 11. Blanc. Espelt Viticultors. D.O. Empordà. (9,80 €)
Nuviana Chardonnay, 11. Blanc. Nubiana. V.T. Valle del Cinca. (4,00 €)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada