Aquest plat és una variant de l'ànec amb
salsafins, un plat tradicional de la comarca de la Selva...
Ingredients (per a 4 persones)
Ingredients (per a 4 persones)
1 pintada.
500 gr. de salsafins
2 cebes petites.
2 tomàquets mitjans.
oli d'oliva verge
12 ametlles torrades
all i julivert
el fetge de la pintada
1/2 got de vi ranci.
farina
sal
brou de carn
Elaboració
Tallem la pintada a trossos regulars i la
posem a enrossir en una cassola. Quan estigui ben rossa, la traiem i reservem.
A la mateixa cassola fem un sofregit amb la
ceba i el tomàquet trinxat i sense peles ni granes. Quan el sofregit ja està
fet, hi afegirem una mica d’aigua per desfer-lo.
Seguidament hi posem l’ànec i el cobrim
gairebé amb el brou que haurem fet prèviament a part. Ho rectifiquem de sal i
mantenim la cassola tapada perquè faci xup-xup. Tot plegat ha de coure una hora
estona fins que la pintada estigui tova.
En un morter fem una picada amb all, julivert,
ametlles torrades i el fetge de la pintada prèviament fregit. Hi afegim el vi
raci, ho desfem i ho tirem a la cassola
deu minuts abans de posar-hi els salsafins.
A banda haurem fet els salsafins. Els netegem
i els bullim amb aigua i sal. Quan estiguin quasi cuits, els traiem, els
escorrem bé, els enfarinem i els fregim. Els afegim a la cassola i deixem que
tot plegat faci xup-xup durant 10 minuts.
Vins: L’Oratori, 10. Negre. Celler Martí Fabra. (7,00 €)
Via Romana, 10. Negre. Via Romana Agedas e
Viñedos. D.O. Ribeira Sacra. (6,75 €)
Marqués de Vargas, 07. Negre. Grupo Vinícola
Marqués de Vargas. D.O. Rioja. (18 €)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada