Aquesta recepta me la va ensenyar la Catalina,
la meva mare...
Ingredients...
1 pollastre de pagès de 3 kg..
6 botifarres de carn cua de porc duroc.
3 cabeces d’alls.
una copa de conyac.
dues fulles de llorer i uns brins de farigola..
sal i pebre.
2 tomàquets madurs.
oli d’oliva verge.
Pel parmentier..
½ kg. de patates kennebec,
mantega,
crema de
llet,
sal i pebre.
Elaboració..
En una paella amb oli es fregeixen les
botifarres i es reserven..
En la mateixa paella es fregeix el pollastre
tallat a trossos petits salat i empebrat....
Un cop fregits els talls de pollastre es posen
en un cassola de ferro amb l'oli amb que els hem fregit
A la cassola s’hi afegeixen les tres cabeces
d’alls senceres, el llorer i la farigola i es remena ben remenat...
A continuació s'hi posa la copa de conyac i es
tapa la cassola...
Es posa a rostir a foc suau i es va remenant
de tant en tant....
A cap d’una hora i mitja s’hi afegeixen les
botifarres i els tomàquets rallats....
Es remena ben remenat i es deixa rostir una
hora més, (sempre a foc suau)..
Si veieu que el rostit queda sec, hi podeu
afegir una mica d’aigua...
Per fer el parmentier es bullen les patates
amb aigua amb sal, un cop bullides, s’aixafen amb una forquilla i s’hi afegeix
la crema de llet, la mantega i una mica de pebre, i es barreja tot plegat fins
obtenir una pasta homogènia..
Vi. Finca malaveïna, 09. Negre. Castell de
Peralada. (19.00 €)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada