Blog de les receptes recollides per Salvi Jacomet, hereu de Cal Calciner de Roses.

dissabte, 19 de gener del 2013

Bacallà a la biscaïna

-->


Ingredients, (per a 2 persones):

2 lloms grans de bacallà (o 4 trossos més petits)
1 ceba de Figueres mitjana.
4 grans d'all
2 tomàquets ben madurs.
3 pebrots “choriceros”.
1 culleradeta de pebre vermell de la Vera.
1 got de vi blanc
1 cullerada rasa de farina de blat
oli d'oliva (entre 250 ml i 1 litre segons el pot que utilitzis per confitar el bacallà)
sal.

Elaboració..

Per dessalar el bacallà cal tenir-lo quatre dies a la nevera amb la pell cap a munt, canviant l’aigua cada dia.
Dues hores abans de començar a preparar el plat posa a remullar en aigua calenta els pebrots “choriceros”.
Treu el bacallà de l'aigua i posar-lo en un escorredor perquè perdi l'aigua. Després agafa paper de cuina i seca bé el bacallà.
Pela la ceba i talla-la en trossos petits.  Pela i talla 2 grans  d’all en rodanxes fines.
Posa oli en una cassola i quan sigui calent hi afegeixes els alls i la ceba i deixa sofregir lentament durant 20 minuts..
Mentrestant traiem la carn als pebrots “choriceros”. La tècnica per fer això consisteix a agafar un tros de pebrot i posar la part de la pell tocant una taula de tallar (o el taulell) i amb el tall que no talla del ganivet arrossegar al llarg la carn del pebrot.
Pela els tomàquets  i pica’l a trossos molt petits. Quan la ceba estigui llesta afegeix la polpa de pebrot i ela culleradeta de pebre vermell  i ofega durant 2 minuts. Després afegeix el tomàquet i sofregeix durant uns 10 minuts. A continuació afegeix la farina i remena bé durant mig minut i seguidament  hi afegeixes el got de vi blanc. Deixa-ho  a foc mitjà  10 minuts més.
Mentrestant podem preparar el bacallà confitat en oli d'oliva. Agafa un cassó no gaire gran (així estalviaràs oli) i afegeix suficient oli com perquè el bacallà quedi completament cobert. Després afegeix dos grans d'all pelats i lleugerament trinxats i posa a escalfar a foc lent perquè es s’aromatitzi l'oli. Quan l'oli estigui a 60 ºC,  afegeix els lloms de bacallà i deixa’ls confitar  durant 20 minuts.
Mentre es fa el bacallà acabem de preparar la salsa. Passa-la per un passapuré i  deixa-la  ben fina.
Posa la salsa biscaïna a escalfar en una cassola i afegeix els lloms de bacallà confitat.. Posa una mica de julivert picat damunt de bacallà tapa la cassola i deixa coure cinc minuts a foc baix...
I llest!  serveix ben calent, i bon profit!

Vins: Baigorri, 07. Negre. Bodegas Baigorri. D.O. Rioja. (19,00 €) 

          Sinols, 11. Rosat. Empordàlia. D.O. Empordà. (4,15 €) 
          Rimarts 24, 09. Cava Reserva. Rimarts Cava. (10,00 €)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada