Ingredients: (per a 2 persones)
1 onglet de vedella de 400 gr.
400 gr.
de rovellons.
2 grans
d’all.
julivert
sal i
pebre.
oli
d’oliva verge d’Espolla.
Preparació...
Saleu l’onglet
i el poseu sencer a la graella.
Al començament l’heu de coure amb la graella alta girant-lo sovint.
Quan estigui cuit al punt que us agrada, l’”arrebateu” (2) baixant la graella arran de la brasa.
Al començament l’heu de coure amb la graella alta girant-lo sovint.
Quan estigui cuit al punt que us agrada, l’”arrebateu” (2) baixant la graella arran de la brasa.
Poseu una mica d’oli a la paella amb els
rovellons, i espereu que deixin anar l’aigua i aquesta s’evapori.
A continuació els saleu i empebreu, i hi
afegiu l’all i julivert ben picadets.
Seguidament hi poseu un bon raig d’oli d’oliva
verge d’Espolla, i ho remeneu tot plegat durant un parell de minuts.
El plat es presenta amb l’onglet tallat a
rodanxes i empebrat amb els rovellons al costat
Vins: Ysios, 06. Negre. Bodegas Ysios. (18,00 €)
Dido, 10. Negre. Venus la Universal. (12,80 €)
--------------------
(1) “Onglet“
L’onglet
és un tros de carn de boví que es troba
sobre l’estómac, el filet i el fals-filet. Correspon a cada un dels dos pilars
del diafragma. Aquesta "peça noble" forma part de les peces de fibra
llarga, com el pol o el pitet i es prepara principalment rostit a la graella.
Es presenta en forma de dues llargues tires de carn, que es separen seguint la
direcció de les fibres musculars abans de rostir a la graella. Quan l’onglet
està ben cuinat, en resulta una carn tendra i saborosa. L’onglet
és conegut com la carn dels abats.
(2) “Arrebatar”.Terme del vocabulari argentí que significa coure la carn arran de les brases, de manera que quedi molt rostida per fora i poc feta per dins.
M'agrada la recepta, amb ingredients saludables però força gustosos i m`'agrada molt els comentaris sobre lèxic i sobre termes de cuina. Gracies Salvi, és un plaer llegir les teves publicacions i comentaris, així dónar gust aprendre sobre cuina!.
ResponElimina