Blog de les receptes recollides per Salvi Jacomet, hereu de Cal Calciner de Roses.

diumenge, 13 de gener del 2013

Croquetes del rostit.



Ingredients (per a 2 persones)

1 pit de pollastre del rostit.
1 ceba mitjana
100 gr de farina
50 gr de mantega
1 tasseta del suc del rostit
400 cl de llet
pa ratllat
nou moscada
1 ou
pebre fresc
sal
oli d'oliva per fregir

Elaboració.

Es posa la mantega a la paella i es fon. S’hi afegeix la ceba ben picada i es deixa sofregir.
Un cop la ceba és transparent s’hi afegeix la farina i es rosseja una mica...
A continuació s’hi afegeix el pit de pollastre ben trinxat.
S’hi afegeix el suc del rostit,  la nou moscada ratllada, una mica de sal i el pebre molt.
El remena tot plegat, a continuació s’hi afegeix un raig de llet i es va remenant sense parar...
Quan la massa ha absorbit la llet, es va repetint l’operació fins que s’acabi la llet i quedi una massa espessa que es desenganxi de la paella.
Un cop feta la massa es posa en una plata d’acer inoxidable perquè es refredi..
Un cop la pasta es freda es fan boles i s’arrebossen amb ou i pa ratllat...
En poques quantitats es van fregint en l’oli roent (180°-190 °C) i abundant, fins a daurar-les per totes bandes.

Vi: Camins del Priorat, 11. Negre. Álvaro Palacios. (14,00 €)
      Las Gravas, 07. Negre. Propiedad Vitícola Casa Castillo (17,00 €)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada