Ingredients. (per fer 6 flams)
6
flameres d'alumini
100 g de
sucre granulat
115 g de
sucre blanc
60 ml
d'aigua
2 ous i
4 rovells (6 ous)
5 gotes
d'essència de vainilla
1/2 l.
de llet sencera
canyella
en rama
pell de
1/2 llimona
1/4 de
litre de nata per muntar.
Elaboració.
Elaboració.
Prepareu un caramel ros amb els 100 g de sucre
i l'aigua. Ha de quedar moreno. Un cop
fet el poseu el caramel a la base dels motlles i deixeu que es refredi del tot.
Bateu la resta del sucre amb els ous, els
rovells i les gotes d'essència de vainilla en un bol fins que aconseguiu una
crema homogènia.
Poseu al foc un cassó amb la llet, la pell de
llimona i la canyella, i feu-ho bullir a foc lent.
Quan la llet s'hagi refredat una mica, aneu-la
incorporant lentament a la base d'ous i sucre a través d'un colador i sense
deixar de batre.
Un cop ho tenim ben barrejat, ho tornem a
colar abocant-ho a una gerra. D'aquesta gerra, aboquem a les flameres.
Prepareu una safata amb la mateixa profunditat
que les flameres que pugui anar al forn, i poseu-hi les flameres.
Ompliu d'aigua freda la safata fins a la
meitat de l'alçada de les flameres, i poseu-ho al forn uns 50 minuts a 170º C.
Deixeu-los refredar a la nevera tota la nit.
Abans de servir munteu la nata a mà o amb la
Termomix.
Vi: Nus, 10. Vi dolç. Viticultors Mas
d’en Gil (Priorat). 23 €.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada