Blog de les receptes recollides per Salvi Jacomet, hereu de Cal Calciner de Roses.

dimarts, 7 de maig del 2013

Canelons de l’Hispània.




Ingredients per a 6 ó 8 persones.

Per als canalons.

2 pits de pollastre
1 pit d'ànec
1 pedrer
300 g de carn magra
2 fetges de pollastre
1 botifarra crua
100 g de cansalada viada
1/2 cervell de xai
100 g de foie gras
2 cebes
2 tomàquets
mantega
24 làmines de canelons
oli
sal i pebre negre
formatge de Parma

Per a la beixamel:

1,5 l de llet
1 ceba amb 4 claus
2 branquetes de julivert
un grapat de pebre en gra
1 ceba
mantega
2 cullerades de farina
sal i pebre negre
nou moscada

Elaboració:

Es posa un fons d'oli a la paella i se sofregeixen el pedrer, els tres pits i les cebes senceres. Quan han enrossit s'hi afegeixen la carn magra, els fetges, la botifarra, la cansalada i els tomàquets pelats i sense llavor.
Quan tot estigui ben rostit, es deixa refredar; llavors es treu la pell dels pits i la de la botifarra. S'escalda el cervell per poder-lo netejar i treure-li les venetes. Aleshores tot plegat, excepte els tomàquets, és a dir les carns i les cebes, juntament amb el foie gras, es passen per una màquina de trinxar.
La pasta que se n'obté se sofregeix en una paella antiadherent amb mantega, i es reserva.
A banda es bullen les làmines de canelons amb aigua, sal i unes gotes d'oli, durant uns 15 minuts. Quan són cuites, es passen per aigua freda i sal, i s'escorren. S'estenen sobre un drap i es disposa el farciment a sobre de cada peça. S'enrotllen els canelons i es col·loquen en una plata, lleugerament separats.
Per acabar els canelons es cobreixen amb la beixamel, s'empolsen amb el formatge de Parma i es gratinen al forn.

Elaboració de la beixamel:

Es bull la llet amb la ceba sencera, pelada, i els claus, el julivert i el pebre en gra. Mentrestant se sofregeix amb mantega l'altre ceba ben picada. Quan és transparent, se li afegeix la farina, es remena i es va espesseint amb la llet, quan ja és una mica tèbia. Per acabar se salpebra la beixamel i s'empolsa amb una mica de nou moscada.


Vins: Marta Deluxe, 08. Cava. Canals Canals. D.O. Cava. (17,00 €)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada