Blog de les receptes recollides per Salvi Jacomet, hereu de Cal Calciner de Roses.

dimarts, 14 de maig del 2013

Sardines (o verats), en escabetx.


Aquesta recepta me la va ensenyar la  meva àvia Antònia...

Ingredients

1 kg de sardines  (o verats)
450 cl. d’oli d'liva verge extra.
300 cl. vinagre de vi de qualitat.
1 cabeça  d’alls
3 fulles de llorer
1 branca de farigola
1 cullerada sopera de pebre vermell de la Vera
sal
farina

Elaboració.

Traieu les tripes i el cap de les sardines i renteu-les.
Si feu verats netegeu-los i talleu-los a rodanxes.
Saleu el peix lleugerament, l’enfarineu i el fregiu. Un cop fregit el reserveu en una plata de ceràmica.
Amb l’oli de fregir el peix hi fregiu els alls pelats amb el llorer i la farigola. Quan siguin rossets hi afegiu el pebre vermell dolç, feu parell de tombs i immediatament hi poseu el vinagre per evitar que el pebre vermell es cremi..
Deixeu que cogui una estona  fins que el vinagre hagi reduït a la meitat.
Desprès ho retireu del foc i cobriu el peix amb aquesta salsa.
L’escabetx cal menjar-lo fred..  

Vins. Sinols, 11. Rosat. Empordàlia.  D.O. Empordà. (4,15 €)
           Veranza , 11. Rosat. Nuviana. V.T. Valle del Cinca. (4,00 €)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada