Aquesta recepta me la va ensenyar la meva àvia Antònia...
Ingredients
Ingredients
1 kg de sardines (o verats)
450 cl. d’oli d'liva verge extra.
300 cl. vinagre de vi de qualitat.
1 cabeça
d’alls
3 fulles de llorer
1 branca de farigola
1 cullerada sopera de pebre vermell de la Vera
sal
farina
sal
farina
Elaboració.
Traieu les tripes i el cap de les sardines i
renteu-les.
Si feu verats netegeu-los i talleu-los a rodanxes.
Si feu verats netegeu-los i talleu-los a rodanxes.
Saleu el peix lleugerament, l’enfarineu i el
fregiu. Un cop fregit el reserveu en una plata de ceràmica.
Amb l’oli de fregir el peix hi fregiu els alls pelats amb el llorer i la farigola. Quan siguin rossets hi afegiu el pebre vermell dolç, feu parell de tombs i immediatament hi poseu el vinagre per evitar que el pebre vermell es cremi..
Deixeu que cogui una estona fins que el vinagre hagi reduït a la meitat.
Desprès ho retireu del foc i cobriu el peix amb aquesta salsa.
Amb l’oli de fregir el peix hi fregiu els alls pelats amb el llorer i la farigola. Quan siguin rossets hi afegiu el pebre vermell dolç, feu parell de tombs i immediatament hi poseu el vinagre per evitar que el pebre vermell es cremi..
Deixeu que cogui una estona fins que el vinagre hagi reduït a la meitat.
Desprès ho retireu del foc i cobriu el peix amb aquesta salsa.
L’escabetx cal menjar-lo fred..
Vins. Sinols, 11. Rosat. Empordàlia. D.O. Empordà. (4,15 €)
Veranza , 11. Rosat. Nuviana. V.T. Valle del Cinca. (4,00 €)
Vins. Sinols, 11. Rosat. Empordàlia. D.O. Empordà. (4,15 €)
Veranza , 11. Rosat. Nuviana. V.T. Valle del Cinca. (4,00 €)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada