Blog de les receptes recollides per Salvi Jacomet, hereu de Cal Calciner de Roses.

dilluns, 13 de maig del 2013

Croquetes de bacallà amb patates de pobre




Ingredients:

250 gr. de bacallà remullat, sense espines i sense pell
2 cebes tendres
150 gr. de farina de blat
½ litre de llet
un rovell d’ou
sal i pebre blanca molta al moment
nou moscada
1 ou per arrebossar
pa ratllat
1 plat de postres amb farina
oli d’oliva
40 gr de mantega
julivert

Preparació:

Tallem la ceba tendra fineta. Esmicolem el bacallà remullat en trossets petits. Mentrestant posem la llet a escalfar de manera que estigui calenta quan la tinguem que emprar.
En una paella prou ample  que ens hi càpiguen tots els ingredients posem les 3 c/s d’oli d’oliva afegim la ceba tendra tallada i escalfem. Quan estigui transparent afegim el bacallà esmicolat i la farina remenant amb una cullera de fusta fins que la farina no faci grumolls. Afegim la llet calenta courem i remenem fins que la pasta es desenganxi de la paella. Busqueu la inspiració.  Afegim el rovell de l’ou** remenem i retirem del foc. Afinem de sal, pebre i una mica de nou moscada.
Poseu la pasta de les croquetes estesa en un recipient. Deixeu reposar i refredar.
 Formen les croquetes que ens quedin ben maques.. Enfarinem. Les passem per ou batut i arrebossem amb el pa ratllat.
Fregim en l'oli ben calent fins que estiguin daurades. Traiem amb l’escumadora i les posem en un plat amb paper absorbent perquè ens absorbeixi l’excés d’oli,  separades no amuntegades.
Aquesta recepta ens anirà bé per fer-les també amb lluç o rap.


Patates de pobre

Ingredients

2 patates mitjanes
1 ceba
2 alls tendres
julivert
oli d'oliva
una mica de mantega
sal

Preparació:

Pela la ceba i talla-la en juliana. Pela les patates i talla-les a làmines fines, com per truita, afegeix sal.
En un paella, amb l'oli calent, ofega la ceba i les patates a foc lent. Deixa coure fins que estiguin al punt i afegeix l'all molt picat. ila mantega
Quan les patates estiguin prenent un color daurat, afegeix el julivert picat i retira del foc. 

Vins. Quinze Roures, 11. Blanc. Espelt Viticultors. D.O. Empordà. (9,80 €)
           Nuviana Chardonnay, 11. Blanc. Nubiana. V.T. Valle del Cinca. (4,00 €)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada