Aquesta recepta l'he apresa del meu bon amic i eminent gastrònom, Jaume Fàbrega.
Ingredients
4 carxofes
2 ous
farina
sal
oli
Elaboració
Netegeu les carxofes, talleu-les a quarts o a
làmines. Passeu-les per una pasta de farina i ou i fregiu-les en oli abundant.
Poseu-les en una plata amb paper absorbent. Serviu-ho immediatament.
Notes
Per evitar que s’ennegreixin les carxofes, s’hi posa suc de llimona; si les hi manteniu marinant durant una hora es tornaran blanques.
També es poden bullir prèviament, i després passar per farina i ou.
També són molt bones fregides o saltades en
cru (per immersió o a la planxa) sense ni ou ni farina, acompanyades,
opcionalment, amb all o all i julivert picat.
Si es vol una pasta més estufada, s’hi pot
afegir un raig de cervesa o sifó, o bé llevat.
El mateix procediment se segueix amb carabassó
i albergínia (tallats a rodelles), coliflor (prèviament bullida), bròquil, etc.
Igualment aquestes verdures es poden fer només
passades per farina, o bé passades per pa ratllat o sense res, amb poc oli-o
amb oli abundant, segons la textura que es vulgui. Un bon prolegomen o
acompanyament eròtic, com unes pessigolles excitants fetes en el moment just!.
http://diarigran.cat/2013/05/carxofes-arrebossades-pessigolles-per-al-plaer/
http://diarigran.cat/2013/05/carxofes-arrebossades-pessigolles-per-al-plaer/
Es que en JAume es un gran mestre...
ResponEliminaQuan puguis pasa pel meu blog a recollir uns quants premis.
http://elsfogonsdelavianuri.blogspot.com.es/2013/05/tanda-de-premis.html
Salut!!!
Lourdes
Gràcies pels premis Núri.....
ResponEliminaTot un honor per a mi...
Salvi...
Bon producte i bona recepta, a casa nostra tenim la sort de gaudir de les carxofes en molts punts El Prat, Amposta, Benicarlo, Riudoms, tenim sort i tenim cuina
ResponEliminaSalut
Manel