Blog de les receptes recollides per Salvi Jacomet, hereu de Cal Calciner de Roses.

divendres, 17 de maig del 2013

Fesols de Santa Pau amb botifarra de perol esparracada...




Ingredients: (per a 2 persones)

1 botifarra de perol
300 g de fesols secs
2 alls tendres
julivert
sal
oli d'oliva

Preparació:

En una paella amb un raig d'oli és sofreixen els alls tendres picolats, quan comencen a ser rossos s’hi afegeixen les botifarres de perol esparracades i es fregeixen una estona..
A continuació  afegim els fesols cuits i els rossegem... Quan falten 3 minuts hi afegim el julivert picat....
Per a muntar el plat s'amaneix amb un raig d'oli.


Com coure els fesols de Santa Pau

Els posarem en remull amb aigua la nit abans. Si l'aigua és dura ( si porta calç ), cal posar-hi una mica de bicarbonat per trencar la calç de l'aigua.
L'endemà al matí, els rentarem amb aigua.
Posarem a bullir els fesols amb una mica de sal i aigua freda a mig foc.
Quan comenci l'ebullició, "els espantarem" afegint a l'olla una  mica d'aigua freda per tal de trencar el bull i perquè tornin a començar a bullir, a poc a poc, aproximadament una hora i mitja.
Un cop escorreguts els fesols ja els tenim a punt de menjar.

 Vins: Petit Clos dels Oms, 12. Rosat. Bodegues ca n'Estella.  D.O. Penedés. (4,00 €)
             Sinols, 09. Negre. Empordàlia. D.O. Empordà. (6,00 €)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada