Blog de les receptes recollides per Salvi Jacomet, hereu de Cal Calciner de Roses.

dijous, 2 de maig del 2013

Secret de porc ibèric amb mongetes del ganxet.







El secret del porc forma part de l'extrem superior de la faldilla i es troba també pròxim al capçal del llom. En l’especejament tradicional va unit a la cansalada del llom. Aquesta peça està composta per fibres musculars i greix entremesclats i  forma un filet d'uns 200 gr. És una peça molt gustosa, i rep el nom de secret perquè els carnisseres se la reserven per a ells..

Ingredients, per a 2 persones.

300 gr. de secret de porc ibèric.
300 gr. de mongetes del ganxet cuites.
1 gra d’all.
julivert.
sal i pebre.
oli d’oliva

Elaboració.

Saleu el secret i poseu-lo a la graella.
Mentre el secret es va coent, poseu una mica de greix del secret en una paella a  fondre..  Un cop fos hi afegiu una mica d’oli i l’all ben picolat..
Deixeu enrossir una mica i hi afegiu les mongetes dels ganxet i el julivert picat... Fregiu una estoneta ..
Quan el secret estigui cuit, el poseu en el plat ,  l’empebreu i l’acompanyeu amb les mongetes del ganxet.

Vins: Colegiata, 11. Negre. Bodegas Fariña. D.O. Toro. (4,25 €)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada