El secret del porc forma part de l'extrem
superior de la faldilla i es troba també pròxim al capçal del llom. En
l’especejament tradicional va unit a la cansalada del llom. Aquesta peça està
composta per fibres musculars i greix entremesclats i forma un filet d'uns 200 gr. És una peça molt gustosa, i rep el nom de
secret perquè els carnisseres se la reserven per a ells..
Ingredients, per a 2 persones.
300 gr. de secret de porc ibèric.
300 gr. de mongetes del ganxet cuites.
1 gra d’all.
julivert.
sal i pebre.
oli d’oliva
Elaboració.
Saleu el secret i poseu-lo a la graella.
Mentre el secret es va coent, poseu una mica
de greix del secret en una paella a
fondre.. Un cop fos hi afegiu una
mica d’oli i l’all ben picolat..
Deixeu enrossir una mica i hi afegiu les
mongetes dels ganxet i el julivert picat... Fregiu una estoneta ..
Quan el secret estigui cuit, el poseu en el
plat , l’empebreu i l’acompanyeu amb les
mongetes del ganxet.
Vins: Colegiata, 11. Negre. Bodegas Fariña.
D.O. Toro. (4,25 €)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada