La Catalina era la meva mare, i quan no feia
els cargols a la llauna, els feia d’aquesta manera...
Ingredients: (per a 2-3 persones)
½ kg de cargols
2 cebes de figueres gosses.
3 tomates grosses.
300 gr. de pernil dolç tallat gruixut a daus
sal i pebre.
llorer, farigola i romaní..
mig got de vi blanc sec
oli d'oliva verge extra
Preparació:
Renteu els cargols, poseu-los a bullir amb
aigua freda per “enganyar-los” amb llorer, farigola i romaní.. Amb ½ hora de
cocció n’hi haurà prou.
En una cassola amb un bon raig d'oli, es
posa a sofregir la ceba tallada a quadrats grossets. Al cap ‘una estona
hi afegim el pernil dolç i fem un gira-i-tomba..
Seguidament hi afegim els tomàquets pelats i
tallats a quadradets, amb la sal, el pebre i una mica de farigola..
Sofregim una estoneta i hi posem els cargols
que ja haurem cuit i colat...
Tapem i deixem coure 20 minuts a foc mitjà..
Vi: Serrasagué, 07. Negre. Celler Marià Pagès. D.O. Empordà.
(8,00 €)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada