Ingredients per a 4 persones.
300 g. d’arròs carnaroli.
6 alls tendres.
2 cebes tendres
1 porro
1 porro
2 tomàquets.
2 pastanagues
1 pebrot vermell.
1 pebrot verd.
8 rovellons de llauna.
100 g. de mongeta tendra.
1 albergínia.
1 carbassó.
julivert abundant
oli d’oliva verge.
sal i pebre.
farigola
uns brins de safrà.
uns brins de safrà.
Elaboració.
Aquest arròs lleuger que es fa sense sobregit...
Le verdures en nomes es fregeixen una mica a mesura que les anem posant a la cassola.
Pelem els alls tendres els tallem a rodanxes fines.
Le verdures en nomes es fregeixen una mica a mesura que les anem posant a la cassola.
Pelem els alls tendres els tallem a rodanxes fines.
Pelem la ceba i el porro i els tallem en juliana
Posem oli a la cassola i quan és calent, hi
afegim les rodanxes d’all. Quan comencen a agafar color hi afegim la ceba i el porro, i
deixem que es sofregeixi una mica, molt poc.
Pelem i tallem els tomàquets a quadradets
petits i els afegim al sofregit amb una mica de farigola per matar l’acidesa.
Sofregim una mica...
A partit d’aquest moments hem d’anar afegint
les verdures al sofregit per ordres de duresa, deixant sofregir un minut entre
verdura i verdura...
Les verdures han d’estar tallades a tires perquè
quedin senceres un cop cuites.
L’ordre és el següent: pastanagues, pebrot
vermell, pebrot verd, rovellons, mongeta tendra, albergínia, carbassó. Quan ho
tenim tot una mica sofregit hi afegim l’arròs i el safrà i ho remenem una
mica..
A continuació hi posem l’aigua bullent. Salem
i empebrem.
L’arròs ha de bullir 13 minuts a foc fort i 3
minuts a foc mitjà.
Quan falten cinc minuts per acabar de coure hi
afegim abundat julivert picat.
El tastem i rectifiquem de sal.
Un cop cuit l’arròs, el tapem amb paper
d’alumini i el deixem reposar cinc minuts més.
Vins: Giné Rosat, 10. Rosat. Buil & Giné.
D.O. Priorat. (9,00 €)
Homenaje American Pérez, 11. Rosat. Bd. Marco Real. D.O. Navarra.
(3,50 €)
Torelló Brut Nature, 07. Cava. Torelló. (13,80 €)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada