Ingredients: per a 4 persones.
1 sèpia de mig kg, o dues de quart, tallades a daus (amb la melsa)
300 gr. de pèsols
2 tomàquets madurs
2 cebes
1 got petit de vi blanc
sal i pebre.
sal i pebre.
oli d'oliva 0’4⁰
Per les mandonguilles:
250gr. carn de porc picada
250gr. carn de vedella picada
1 ou
2 grans
d’all
Julivert
1 llesca de pa.
llet
julivert
pebre negre mòlt
farina
Per la picada:
un grapat d'ametlles torrades
un grapat d’avellanes torrades
uns brins de safrà
una copa de vi ranci.
una copa de vi ranci.
julivert
Elaboració:
Començarem preparant les mandonguilles.
Posarem en un bol l’ou i el deixatarem, en el
mateix bol i posarem les carns picades, el julivert i l’all ben picadets i la
molla de pa que prèviament haurem
humitejat en un plat amb llet. Ho salpebrarem i ho barrejarem bé amb una
forquilla o si voleu, millor amb les mans, fins aconseguir una massa ben
homogènia.
Un cop la massa estigui a punt, posarem en un
plat farina i amb les mans anirem donat forma a les mandonguilles que passarem
per la farina i anirem reservant en un altre plat. A continuació les fregim em
una paella amb abundant oli d’oliva 0’4⁰
i les reservem.
Seguidament comencem a fer el sofregit. Pelem
i piquem la ceba. La posem a la cassola amb una mica d’oli, i la sofregim a poca poc..
Mentrestant, en un pot amb aigua i sal posem a
bullir els pèsols.
Pelem i tallem els alls i els afegim al
sofregit de la ceba i quan això ja tingui el color i textura adequat hi posem
el tomàquet pelat i tallat a quadradets amb una mica de farigola. Hi posem
també la melsa de la sèpia i acabem el sofregit.
Quan els pèsols siguin gairebé cuits els
reservem en un colador.
Quan el sofregit estigui a punt i afegim els
talls de sípia, donem unes voltes, aboquem el gotet de vi blanc, deixem que
evapori un moment l’alcohol i afegim un gotet d’aigua, ho salem i tapem la
cassola deixant el foc mig. Anem vigilant i remenant la cassola amb la
sípia que quedi ben cuita.
Mentrestant un morter hi posem les ametlles i
avellanes els brins de safrà, el julivert i ho piquem bé tot plegat.
Quan la sèpia sigui cuita hi afegim les
mandonguilles, els pèsols i la picada desferta amb el de vi ranci.
Deixeu uns 10 minuts més fent xup-xup i ja ho
teniu a punt.
Vins: Intramurs, 11. Negre. Monestir de Poblet. D.O. Conca de Barberà. (9,00 €)
Vins: Intramurs, 11. Negre. Monestir de Poblet. D.O. Conca de Barberà. (9,00 €)
Sela, 10. Negre. Bodegas Roda. D.O. Rioja. (15,00 €)
Pie Franco, 06. Negre. Propiedad Vitícola Casa Castillo. D.O. Jumilla.
(31,00 €)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada